Aysen Yılmaz ve Salim Yılmaz’dan Resim Sergisi

Aysen Yılmaz ve Salim Yılmaz’dan Resim Sergisi

Aysen Yılmaz ve Salim Yılmaz’ın yağlı boya çalışmalarından oluşan resim sergisi İzmir Resim Heykel Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. 

Yağlı boya tabloların yer aldığı sergide  Aysen Yılmaz’ın çalışmalarındaki sadelik dikkat çekerken, Salim Yılmaz’ın çalışmalarında hareketlilik ve karmaşa göze çarpıyor. Farklı duyguları yansıtan birbirinden özel bu eserleri görmek isteyenler 31 Ocak tarihine kadar İzmir Resim Heykel Müzesi’ni ziyaret edebiliyor.

AYSEN YILMAZ KİMDİR?
Antalya doğumlu olan Aysen Yılmaz, 1974’te İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Grafik Anadalından mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli okullarında 29 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 2003 yılında emekli oldu. Emeklilikten sonra İzmir Resim Heykel Müzesi’nde baskı çalışmalarına başlayan Aysen Yılmaz, çalışmalarını burada sürdürüyor. Sanatçının eserleri çeşitli ulusal ve uluslararası karma, yarışmalı ve kişisel sergilerde yer aldı, bu alanda dört ödülü bulunuyor.

SALİM YILMAZ KİMDİR ?
1951 yılında Kastamonu doğumlu olan Salim Yılmaz, Çorum İlköğretmen Okulu ve Bursa Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1992 yılında Fizikte lisans eğitimini tamamladı. 38 yıl resmi ve özel öğretim kurumlarında Fen Bilgisi öğretmenliği ve okul müdürlüğü yaptı. Emekli olduktan sonra resim çalışmalarına devam etti. Ertuğrul Saraç, Atanur Doğan ve Turan Enginoğlu’ndan suluboya dersleri aldı. İzmir Suluboya Ressamları Derneğine üye oldu. 2010 yılında İzmir Resim Heykel Müzesi’nde yağlı boya çalışmalarına başladı. Cemal Varol Atölyesi’nde çalışmalarına devam ediyor. Çok sayıda yarışmalı ve karma sergiye katıldı. Eserleri kataloglarda yayımlandı. Resim dalında altı ödülü bulunuyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.