Ayvalık Belediye meclisi yeni yıla 'önce sağlık' temennisiyle başladı

Ayvalık Belediye meclisi yeni yıla 'önce sağlık' temennisiyle başladı

Yeni yılın ilk toplantısını İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren Ayvalık Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mesut Ergin yönetiminde bir araya geldi. 

Yılın ilk meclis oturumunda Başkan Ergin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Yapımı yıllardır tartışılan Altınova Kapalı Pazaryeri’nin ihaleye çıkarılması yönteminin de konuşulduğu meclis toplantısında partilerin grup başkanları 2021 yılının öncelikle sağlık getirmesi temennisinde bulundu. 

Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin 2020 yılında pandemi koşullarına rağmen çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek,” Yeni yılın başta Ayvalık’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 2020 yılında yaşadığımız o felaketlerin, acıların, 2021 yılında yaşanmamasını umut ediyorum. İkinci dalga ülkemiz genelinde ve Ayvalık’ta da etkili oldu. Ben de bir tedavi süreci yaşadım. Ümit ediyorum ki tez zamanda bu illetten ülkemiz ve tüm dünya kurtulur. Şuan iliklerimize kadar bu sıkıntıları yaşıyoruz. Hem hayati risk söz konusu hem de ekonomik olarak. Gerçekten en ihtiyacı olmayan insanlar bugün ihtiyaçlı hale geldi. Yani ekonomik olarak da çok ciddi darbeler vurdu tüm insanlığa ve Ayvalık’a. Tabii bu yokluk sıkıntılarla belediye olarak baş etmeye de çalışıyoruz” dedi. 

ayvalik-belediye-meclisi-yeni-yila-“once-saglik”-temennisiyle-basladi-(3).jpg

Altınova’ya yapılması planlanan kapalı pazaryeri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin ve Ayvalık’ın menfaatlerini en üst düzeyde tutularak, projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Ergin, “Ayvalık’ın beş  pazaryeri var ve en hareketli olanı Altınova pazarı. Ve yıllardır orada geçmiş dönemlerde de bu vaatlerin içerisinde başkan adaylarının gündeminde olan bir projedir. Bunu biz hayata geçirmek istiyoruz. Altınova’ya da yakışacağını ümit ediyoruz. En doğru şekilde hedefe ulaşabilmek istiyoruz” dedi.

ayvalik-belediye-meclisi-yeni-yila-“once-saglik”-temennisiyle-basladi-(5).jpg

Denetim Komisyonu Seçildi

Ayvalık Belediye Meclisi’nin ocak ayı ilk toplantısında Belediye Kanunu'nun 25. maddesine istinaden ‘Denetim Komisyonu’ üye seçimleri gizli oylamayla yapıldı. Demokrat Parti’den Tülay Çankaya ve Hüseyin Ergin, CHP’den İsa Arslan, Onur Satıcı ve MHP’den Mehmet Sarı Denetim Komisyonuna seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.