Ayvalık Belediyesi'nde gelir arttı, gider azaldı!

Ayvalık Belediyesi'nde gelir arttı, gider azaldı!

Ayvalık Belediyesi meclisi üç aylık aradan sonra 38 gündem maddesiyle Mesut Ergin başkanlığında toplandı.

Encümen ve komisyon seçimlerinin gerçekleştirildiği toplantıda 2019 yılı faaliyet, denetim komisyon raporu ile bütçe kesin hesabı görüşüldü. 2019 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylandı. Pandemi nedeniyle mağdur olan Ayvalık Belediyesi'ne ait işletmelerden geriye dönük Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan ecrimisil ile kira bedellerinin tahsil edilmemesini içeren madde oybirliği ile kabul edildi. 

17 FESTİVAL SAYISIZ ORGANİZASYON YAPILDI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bir yılını değerlendirdiği konuşmasında, “Seçim öncesi sözünü verdiğimiz birçok projeye başladık. Bir kısmının icraatına devam ediyoruz. Devam etmesi gereken rutin işlerimizi düzenledik ve hızlandırdık. Halkın mesajına, telefonuna, şikayetine hemen cevap veren bir belediye olduk. 17 festival, sayısız organizasyon yaptık. Ama en önemlisi, en zor olanı mali disiplin konusunda büyük ilerleme sağladık. Maaşını zamanında alan motivasyonlu çalışan personelimizle bir yılı etkin, tasarruflu ve üretken geçirdik” dedi.

MALİ DİSİPLİNE ÖNEM VERDİK

Seçim öncesi ve sonrasında çözülmesi gereken en büyük sorunun mali disiplin olduğunu hatırlatan Başkan Ergin sözünün arkasında durduğunu söyledi. İlk yılın önemli bir bölümünde bütün iş yapma imkanlarını kısıtlayan mali disiplin konusunda önemli ölçüde yol aldıklarını belirten Başkan Ergin, “Personelimizin uzun zaman maaş alamadığı dönemler yaşandı. Belediyemizde bir yıl içerisinde çalışanların maaşlarını bir gün dahi aksatmadan ödedik. Eski maaş borçlarından kalan çok az miktar ise yakın zamanda ödenmek üzere planlandı” dedi.

GELİR ARTTI GİDER AZALDI

Belediyenin esnaf üzerinden piyasaya olan borçlarını kapatmak için önemli ölçüde ödemeler yapıldığına değinen Ergin şunları söyledi: “Belediyenin yüz binlerce liralık icralık dosyasını kapatıp bir ödeme planına bağladık. Aralarında yedi-sekiz yıldır bekleyen 88 emeklimizin kıdem tazminatlarını ödedik. Gelirlerimizi arttırdık ama asıl önemlisi giderlerimizi azalttık. Bu vesile ile düzenlenmiş ödeme planları ve gelir gider dengesindeki iyileştirmelerle artık daha huzurlu bir şekilde önümüzü görüyoruz. Buradan çıkarabileceğimiz en önemli sonuç maaş kaygısı yaşamayan çalışanlarımızın gözle görülür şekilde verim artışları olmuştur.”

ÖNEMLİ PROJELER YAŞAM BULDU

Projeler konusunu da dile getiren Başkan Ergin, çok önemli aşamaların kaydedildiğini söyledi. Ayvalık’ın tarihi ve mimari dokusunu korumak amacıyla sokak iyileştirme çalışmalarını titiz bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Başkan Ergin şöyle devam etti: “Eski garajımızı kullanıma açıyoruz. Yaşlı bakımevi gibi hayata geçirilmek üzere projelendirdiğimiz çalışmalar mevcut. Tarihi binada yer alan eski vergi dairesi binasının belediyemize tahsisini sağladık. Belediyemizin Ayvalık’a yakışır yaşanmışlığı olan bir binaya taşınacak olması bizim yine özel bir projemizdi. Ayvalık’ta yaşayan çok sayıda vatandaşın anılarının bulunduğu Vural Sineması’nı tekrar kent belleğine, sahne sanatları gösterimi yapılacak bir yer olarak kazandırdık. Amfitiyatro ve parkının iyileştirmesi çalışmalarını tamamladık.”

YEDİ MAHALLE EVİNİN ÜÇÜNÜ KURDUK

Ayvalık ilçesinin coğrafyası nedeniyle dağınık, etnik kökenleri ve farklı yerleşkesi bulunması nedeniyle geniş bir alana yayıldığını vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Her bölge ve mahalledeki halkla temas kurabilmek, sorunları, sıkıntıları daha yerinde algılamak ve hep beraber projeler üretmek üzere hedeflediğimiz yedi mahalle evinin üçünü yaşama geçirdik. Mahalle evlerinde beş yüz kişi açılan on altı kurstan yararlandı. Bu kurslar hem eğitici, hem kişisel gelişim hem de gelir getirici kurslardan seçildi” dedi.

ÜRETİCİ KOOPERATİFİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

Belediye olarak Ayvalıklı üreticileri bir araya getirmek için üretici kooperatifinin kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Ergin, çiftçinin alın terinin tarlada kalmayacağını söyledi. Ayvalık turizmini kısa plaj turizminden çıkarıp uzun zaman dilimine yayarak; mimari yapısı ve kültür turizmi ile ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ergin uzun bir zamandan sonra EMİTT’e katılarak en iyi destinasyon tanıtımı ödülü aldıklarını söyledi. 

GURME DESTİNASYON DERNEĞİ MERKEZİ AYVALIK

Ayvalık’ın sağlıklı beslenme konusunda önünü açacak olan Gurme Destinasyon Derneği’ni kurduklarını söyleyen Başkan Ergin, “Derneğimizin merkezi hep Ayvalık’ta olacak. Dernek Kuzey Ege’de tatlar ve lezzetler üzerine çalışmalarda bulunacak ve rotanın merkezine oturacak. Bunu da lezzetlerimizin, kültürümüzün tanıtılacağı turizm açısından önemli bir adım. Uzun vadede Ayvalık’a büyük katkısı olacak proje olarak görüyorum. Bu bağlamda “Ayvalık Modeli” üst tanımıyla yeni turizm stratejimizi oluşturduk” diye konuştu.

KAYIP VE KAÇAKLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Çevreci Belediye sözünden taviz vermediklerine de değinen Başkan Ergin şöyle devam etti: “Bir madencilik firmasının alanını genişletmesini engellemek için tüm sivil toplum örgütleriyle sahadaydık. Yine baraj yapımının ekosistemi etkileyecek olması, birçok zeytin ağacının kesilecek olması dolayısıyla tüm sivil toplum örgütleriyle milletvekillerimizle “hayır” demek için baraj alanındaydık. Tabiat Parkı’nın günlük işletmelere kiraya verilecek olmasına karşı çıkmak için tüm halkımızla ve sivil toplum örgütleriyle beraberdik, sesimizi böyle duyurduk. İhaleyi önce ertelettik, sonra iptal ettirdik. Bu alanlarda halkımızın sağduyusuna güvenerek onlarla birlikte hareket etmeye, çevreyi doğayı korumaya devam edeceğiz.”
     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.