Ayvalık Gıda OSB arazisinin devir teslimi yapıldı!

Ayvalık Gıda OSB arazisinin devir teslimi yapıldı!

Ayvalık Belediyesi’nin, kente yatırım ve istihdam için başlattığı ‘Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin arazi tapu devir teslim işlemi için imzalar atıldı. 

Tapu devri işlemi Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan huzurunda Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanvekili Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile Ayvalık Milli Emlak Müdürü Saim Ateş arasında imzandı. Yapılan anlaşmaya göre Maliye Hazinesi’ne ait olan arazi, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alındı.  Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi’nde Topçular Mevkisi’nde 478 bin 788 metre kare alanda yapılması planlanan Gıda OSB, sosyal donatılar haricindeki 234 bin 402 metre karelik alanda kurulacak.

0-(4)-017.jpg

BAŞKAN ERGİN’’ AYVALIK’A HAYIRLI OLSUN’’

Tapu işlemi sırasında görüşlerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ’’ Ayvalık halkımıza, sanayicilerimize esnafımıza hayırlı olsun. Yönetim kurulumuz adına arazimizin satın alma işlemini gerçekleştirdik. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde şu ana kadar başvuruda bulunup yatırım yapmaya hazır 26 firmamız var. Gıda OSB’de süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi,  bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farklı sektörlerden yatırımcılarımızın yer alacağını ön görüyoruz. Tamamladığımızda inşallah tarım ve turizm sektörümüz farklı bir ivme kazanacak. OSB’mizin kurulmasında bizimle birlikte olan,  Balıkesir Valiliği’mize Ayvalık Kaymakamlığı’mıza, Büyükşehir Belediye’mize, Sanayi Bakanlığı’mıza, Ticaret ile Ziraat odalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi parselasyon ve imar uygulamalarına başlayıp ardından alt yapı inşaat çalışmalarına başlayacağız ” açıklamasında bulundu.

0-(5)-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.