Ayvalık'ın ulaşım sorunu Büyükşehir meclisine taşındı!

Ayvalık'ın ulaşım sorunu Büyükşehir meclisine taşındı!

Aralık Ayı Olağan Balıkesir Büyükşehir Meclis Toplantısında , Ayvalık Belediye Başkanı  Mesut Ergin gündem dışı söz alarak Ayvalık'ta bir türlü çözüm getirilmeyen ulaşım sorunu hakkında konuştu.

Başkan Ergin, "Ayvalık genelinde yaşanan ulaşım sorunlarını  daha önce de dile getirmiştik. Ayvalık Yerel inisiyatifinin topladığı 4000 imzayı da ulaştımıştık ancak henüz bir geri dönüşüm alamadık.

Bunun üzerine 6 ekim de yine Yerel İnisiyatif bir form düzenledi ve Ayvalık ulaşımı için ivedilikle çözülmesi gereken sorunları başlıklar altında topladı ve bizden bu sorunları meclis gündemine getirmemizi istedi. Ayvalık Belediye Başkanı olarak Meclis Üyelerimizle beraber ve Ayvalık  halkının sözcüsü olarak ulaşım sorunlarımızı size aktarmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkan Mesut Ergin, "Ayvalık' ta ulaşım ücretleri yüksek. yeterli belediye otobüsü olmadığı için hastane ve otogara ulaşımın iki vasıta ile sağlandığı pek çok mahalle var ve bu büyük külfet oluyor" dedi. 

Başkan Ergin, Türkiye'nin en yaşanılır yerlerinden biri olarak gösterilen Balıkesir'in kültür ve turizm yüzü olan Ayvalık'ta ulaşım sorununun acilen çözümlenmesi gerektiğini, yaz mevsimiyle bereber artan nüfus bu sorunları daha da büyüdüğünü ve turizmi de dolaylı yoldan olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Ergin sözlerini, acil çözüm isteğiyle Büyükşehir Belediye Meclis Gündemine alınmasını Ayvalık Belediyesi olarak ve Ayvalık halkı adına talep ederek tamamladı. sivil toplum örgütlerinden ve Ayvalık Belediyesine gelen istek ve şikayetlerle belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri Balıkesir Büyükşehir Meclis gündemine taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.