Ayvalıklı kadınlar Hollandalı firma için kazak örülüyor 

Ayvalıklı kadınlar Hollandalı firma için kazak örülüyor 

Başkan Ergin, sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve yaşama geçirdikleri mahalle evleri sayesinde üretime katılan kadınların aile bütçelerine destek olmaya başladıklarını söyledi.

 Sosyal belediyeciliği başarıyla uygulayan belediye olduklarını hatırlatan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, meslek kurslarının yüzlerce kadına ekmek kapısını araladığını, aile bütçelerine çok önemli katkılar sağladığını belirtti. 

150-evler-ali-cetinkaya-mahalle-evinde-kadinlar-hollanda’li-firma-icin-kazak-oruluyor--(1).jpg

AYVALIKLI KADINLARIN KAZAKLARI BEĞENİLDİ

Başkan Ergin, “Sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalar yaptığımız projeler arasında yer alan evlerimizin devamı gelecek. Meslek sahibi olan gençlerimize ve kadınlarımıza istihdam olanakları yaratılmasının kapısı açıldı. Kadınlarımızın ördüğü kazaklar, binlerce kilometre uzaklıktaki Hollanda’ya satılıyor, aile bütçesine önemli oranda maddi katkı sağlıyorlar. Örgü atölyesinden haberdar olan firma yetkilisi deneme amaçlı olarak kadınlara kazaklar ördürmüştü. Ayvalıklı kadınların oldukça beğenilen kazakları bundan sonraki dönemde düzenli olarak Hollanda’ya gönderilecek” dedi.

150-evler-ali-cetinkaya-mahalle-evinde-kadinlar-hollanda’li-firma-icin-kazak-oruluyor--(2).jpg

ÜRETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR

Başkan Ergin, kadınların ekonomik olarak güçlenmelerinin, sosyal olarak da yaşamın her alanında daha verimli ve aktif olmalarının sağlanacağını hatırlattı. Üretmenin mutluluğuna ulaşan bireyler haline gelen kadınların, hem özgüven kazanacağını hem de aile bütçelerine katkı koyacağını vurgulayan Ergin, “Türkiye’nin aydınlanma sürecinde her zaman kadın, erkeğin arkasında değil, yanında olacak. Kadınların eğitimine ve istihdamına önem veren toplumlar daha hızlı gelişip kalkınıyor. Bu eğitimlerde kadınlar kendilerini geliştirmenin ve yeni bilgilerle donanmanın önemini kavrıyor. İlçedeki tüm kadınların bu eğitimlerden yararlanmasını sağlayacağız. Kadın kimliği güçlü olursa, toplumun da sağlıklı ve güçlü olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.