Ayvalık’ta Atatürk sizi selamlıyor

Ayvalık’ta Atatürk sizi selamlıyor

Ayvalık’ta açık alanlarda yaptıkları resimleriyle beğeni toplayan karı koca ressam Mustafa Kemal Çetinel ve eşi Nalan Ünüvar Çetinel, atölye çalışmalarından zaman ayırarak, kent içinde kalıcı eserler bırakmaya devam ediyor. 

Ayvalık’ta kent merkezinde boş duvarlara yansıttıkları görsellerle Ayvalık’ın hem tarihini, hem doğal güzelliklerini yansıtan Nalan Ünüvar Çetinel, “Boş duvar gördüğümde dayanamıyorum, kafamda bu duvarda ne yer alması gerektiğini bir anda canlandırıyorum ve yaşama geçirmek için sabırsızlanıyorum. Her gün evde atölyemize giderken jandarmanın önünden geçiyoruz. Jandarmanın duvarı çok kötü durumdaydı, çok üzücü ve ben duvarı her gördüğümde bu duvarı boyamalıyım, bu duvarı güzelleştirmeliyim diyordum. Ayvalık Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Eylül’de gerçekleşecek olan Sardunya Festivali için Ayvalık’ta yaşayan tüm sanatçılar bir araya geldiler. Yapılan toplantıda her sanatçı bir duvar boyayarak Ayvalık’ı güzelleştirecekti. Bana; ‘Jandarma’nın duvarını siz boyar mısınız?’ dediklerinde inanılmaz çok sevindim ve çok heyecanlandım. Nihayetinde oradan her geçtiğimde benim hayalimde gördüğüm o güzelliği  hayata geçirebilecektim, görünmez hayalimi görünür kılabilecektim. Ayvalık halkı ve Ayvalık’a ziyarete gelen herkes görebilecektim, çok mutlu olmuştum. Duvar boyamam iki hafta sürdü, her gün  heyecanla güne başladım, bugün neler olacak diye severek çalıştım. Eşim Mustafa Kemal bana çok yardımcı oldu ona da çok teşekkür ederim, hep yanımda olduğu için. Neticesi çok güzel oldu Ayvalık’a da çok yakıştı” diye konuştu.

ataturk-sizi-selamliyor-(3).jpg

Bugüne kadar 13 çalışma planladığını ve makro boyuttaki üç boyutlu resimleri duvarlara yansıttığını anlatan Çetinel’in Ayvalık İlçe Janrdarma Komutanlığı binasının duvarına yaptığı, “Atatürk ve Türk Bayrağı” çalışması çok büyük ilgi topladı ve beğeni aldı.

Binanın önündeki istinat duvarına bahçe çizen sanatçı, resim çalışmasını tamamladığı son günde ise bahçenin çıkış kapısından yola doğru yürüyen Atatürk ve Türk Bayrağı ile yıllardır tek renkte kimsenin ilgisini çekmeyen duvara adeta yaşam kattı. Yerli ve yabancı çok sayıda kişinin dikkatini çeken ve beğenisini kazanan çalışma 3D boyutlandırma sayesinde, insanları bahçeden selamlayan Atatürk ile karşılaştığı hissini yaratıyor. 

Daha önceki yıllarda, Almanya’da özellikle kamu binalarının duvarlarına yaptığı konsept çalışmalarla tanınan sanatçı, Eylül ayında yapılması planlanan, Sardunya Festivali’ne hazırlanırken, Atatürk ve Türk Bayrağı çalışmasını Ayvalık halkına armağan ettiğini söylüyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e, öngörüsü nedeniyle çalışmanın iznini veren Ayvalık Kaymakam’ı Gökhan Görgülarslan’a, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği yöneticilerine ve festivale destek veren tüm katılımcılara teşekkür eden Nalan Ünüvar Çetinel, “Cunda’da ve 150 Evler Mahallesi’nde iki trafo binasında, diğer sanatçılarla birlikte makro boyuttaki resimleri kısa süre içinde tamamlamayı planlıyoruz. Sürecin sonunda sardunya saksılarıyla, sardunyaların bakımı ve festivale yakın bir zamanda sardunya çiçeğinin vazgeçilmezi olan çömlekçilik de festivale dahil edilecek. Gökkuşağı renklerinde bir festival olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.