Ayvalık'ta tarihi duvarın bakımı yapılıyor

Ayvalık'ta tarihi duvarın bakımı yapılıyor

Sakarya Mahallesi’nde Atatürk Bulvarı üzerindeki tarihi Eski Vergi Dairesi ve Sakarya Camisi arasında bulunan tarihi duvarın bakım ve onarım çalışmalarına Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlandı.

Tarihi Duvar, 2019 yılı kasım ayında yıkılma tehlikesi nedeniyle Ayvalık Belediyesi ekiplerince tedbir amaçlı güvenlik önlemleri alınarak kapatılmıştı. Çevresinde Eski Vergi Dairesi, Sakarya Camisi gibi tarihi yapıların  bulunması nedeniyle, Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü onayına sunuldu. Kuruldan gelen onayla birlikte ekipler duvarın bakım ve onarımına başladı.

Ergin’’Ayvalık’ı Korumak Her Konuda Önceliğimiz’’

UNESCO kalıcı listesine girme yolunda kentte koruma amaçlı çok sayıda faaliyette bulunduklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık’ımızı korumak her yaptığımız çalışmada önceliğimiz. Kısa süre önce eski Vergi Dairesi olarak bilenen eşsiz binayı belediyemize halkımıza hizmet etmek üzere kazandırmıştık. Karşısında bulunan tarihi duvar da, son yıllarda yaşanan afetler neticesinde yıkılma tehlikesi yaşamaktaydı.  Kasım ayında gerekli önlemlerimizi aldık. Anıtlar kurulunun onayı ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Bir ayda tamamlamayı planlıyoruz. Şunun altını çizmek istiyorum. Orada bulunan ağaçlar istinat duvarına zarar verdiği için nakletmek zorunda kaldık. Tehlike arz etmeyenler orada kaldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.