Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi gelişiyor

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi gelişiyor

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi gelişiyor, samimi bir aile haline geliyor

Azerbaycan ekonomisinde bir öncelik olan tarım sektörü, ülkenin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dikkatini çekmektedir. Bu bakımdan Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi tarım sektörün, tarımsal eğitimin ve bilimin gelişmesinde belli çalışmalar yapıp ve bu iş şimdi de devam ediyor.

Son üç yılda üniversitenin gelişmesi amacıyla devlet tarafından ayrılan bütçe hesabına geniş kapsamlı çalışmalar yapıldı.

Bugün öğrencilerin modern standartlara uygun bilgi edinmesi amacıyla üniversitede tam ortam oluşturuldu ki, bu da eğitim kurumunun üzerine düşen görevlerin çözümüne doğru atılan adımları daha da hızlandırır. Amaç uzman hazırlığının kalitesini daha da iyileştirmek için öğrenme sürecini geliştirmek, yenilikçi eğitime geçmekle üniversitenin reytingini ulaştırmaktır. Tüm bunların sağlanmasında zengin lojistik üs, zorunlu öğretim ekipmanları ile teminat, pedagojik personelin profesyonelliği ve öğrencilerin aktif eğitime katılımı büyük önem arz etmektedir.

Üniversitenin mevcut zengin malzeme ve teknik tabanı, ülkemizde faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarının çoğundan farklıdır. Son yıllarda modern standartlara uygun binaların yenilenmesi, yeni öğretim laboratuvarlarının kurulması ve 520 kişilik öğrenci yurdu olan Öğrenci Evi'nin tadilatı tamamlandı.

Üniversitedeki öğrencilere ilgi ve özen, üst düzeydedir. Somut gerçekler bu fikri doğrulamaktadır. Oturum sınavları göre bilgisayar aracılığıyla test biçiminde yapılır, bu da şeffaflığın ve nesnellikten tam sağlanması demektir. Son yıllarda, öğrencilerin eğitime ilgilerini artırmak için çok sayıda bilgisayar satın alınmıştır. Bugün üniversitenin her dört talebesine bir bilgisayar düşüyor ki, buda ülkenin yüksek öğretim müessiselerindeki orta göstericiden defalarca fazladır. Bunun yanı sıra çok sayıda akıllı plaket, nootbuk, projektör, mikroskop, plotter, elektronik terazi vb. Öğrencilerin kullanımına alındı.

Öğrencilerin entelektüel düzeyinin artırılması, boş vakitlerinin etkin düzenlenmesi amacıyla son 3 yılda öğrenciler için ücretsiz İngilizce, bilgisayar ve tasarım üzere kurslar kuruldu. Ayrıca, çeşitli oyunlar, yarışmalar, yarışmalar düzenlenmektedir.

Uzun yıllar boyunca, spor salonu yenilenmiş, gerekli ekipmanlarla donatılmış ve öğrenciler için kullanıma sunulmuştur. Öğrenciler için spor üniformaları satın alınmıştır.

Ulusal zihniyet açısından, öğrenci-öğretmen ilişkileri üniversitede farklıdır ve her öğrenci, her öğrencinin ilgisini çekmektedir. Yıldönümü olan çalışanların statüsüne uygun olarak, rektörün ilgili emirleri ile şükran, hediye, tören kutlaması törenleri veren, artık bir gelenek haline gelmiştir. Öğrenciler için bakım, dikkat daha belirgin. Öğrenci herhangi bir konuya başvurursa, bölüm düzeyinde, dekanlık düzeyinde de çalışkan ve özenlidir. Öğrenciler, özellikle kızlar, bu ilgi ve özen için düzenlenen etkinliklerde aktifler.

Tam kesinlik diyebiliriz ki, zengin tarihi geleneklere sahip olan Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi, her zaman olduğu gibi, bundan sonra da Azerbaycan devletine bağlılığını koruyacak, önümüzde duran büyük görevleri başarıyla yerine getirecektir.

Haber: Valeh ASADOV / Azerbaycan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.