Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi, Gıda güvenliğini sağlamak için önemli adımlar atıyor

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi, Gıda güvenliğini sağlamak için önemli adımlar atıyor

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi, Gıda güvenliğini sağlamak için önemli adımlar atıyor

Bilindiği gibi, günümüzde gıda güvenliğini sağlamak için, ülkeler üzere tarım sektörünün daha da geliştirilmesi konusu, stratejik önemin öncelikleri arasında devletlerin dikkatini çekmeye devam etmektedir. Açıktır ki, herhangi bir alanın geliştirilmesi, bu alanda yüksek nitelikli personelin eğitimi içermektedir. Elbette, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi'nin öncül rolü, Azerbaycanda tarım sektöründe nitelikli uzmanların hazırlanmasında inkar edilemez.

Kısa referans:

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) - tarım sektör için yüksek nitelikli tarım uzmanları hazırlayan Azerbaycan Devlet Yüksek Eğitim Müessisesidir.1920 yılında Azerbaycan Politeknik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan Tarım Fakültesi bağımsız Azerbaycan Tarım Enstitüsünün esası olmuştur. Azerbaycan SSC Halk Komiserleri Sovyeti 15 Mayıs 1929 tarihli kararı ile kurulan Tarım Enstitüsü 1931 yılında Gence şehrine taşınmıştır.17 Haziran 1991 tarihinde enstitü Akademi durumu almışdır.Bu gün üniversitenin zengin lojistik üssü, müzesi, esaslı kütüphane, yazı işleri ve yayın evleri, matbaa, modern ekipmanlarla donatılmış laboratuarlar, tamir atölyesi, öğretim-uygulama alanı ve s. mevcuttur. Üniversite tarım, tarım tekniği, zooloji ve emtia yapımı, bilgi teknolojileri, tarım kimyası ve enerji ve ekonomi fakülteleri üzere uzmanları hazırlamakta.

Tabii ki, ADAU'nun yalnızca tarım bilimlerinde son derece nitelikli uzmanlar hazırlamakla meşgul olduğunu düşünmek yanlıştır. Bu nedenle, üniversitenin tarım gelişimine, modern yeniliklerin ve teknolojilerin uygulanmasına bilimsel bir yaklaşım getirmesi gibi önemli konuların çözümünde çok sorumluluk taşıyor. Tüm bu görevleri yerine getirebilmek için, üniversite öncelikle katı malzeme ve teknik tabanını, sağlıklı ve yaratıcı personelini inşa etmek zorundadır ve tabii ki bu personelin normal çalışma koşulları sağlanmalıdır. Son üç yılda, devletin üniversitenin gelişimi için ayırdığı fonların pahasına büyük ölçekli çalışmalar yapıldı. İbrahim Cafarov, 25 Temmuz 2013 tarihli Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmıştır. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, ADAU'nun dinamik geliştirme aşaması bu yazı ile örtüşüyor. Üniversitenin fealiyyetile ile yakından tanışan, bu yüksek eğitim departmanında çeşitli görevlerde çalışan veya eğitim gören respondetlerimiz de bunu kabul ederler ki, bugün ADAU-da öğrencilerin çağdaş standartlara uygun eğitim almaları, seçtikleri mesleklerde gerçek profesyoneller dönüşümleri için tüm koşullar yaratılmıştır.Bu ise, tabii ki, eğitim kurumunun sorumluluklarının etkili bir şekilde uygulanmasıdır. ADAU'nun şu andaki maddi ve teknik temelinin, ülkemizde faaliyet gösteren birçok yüksek öğrenim kurumununkinden çok daha üstün olduğuna dikkat edilmelidir. Son yıllarda görülen işlerden ise, öğretim korpuslarının modern standartlara uygun onarımı, yeni öğretim laboratuarları kurulumu, "Öğrenci evi" olarak bilinen 520 kişilik öğrenci evinin yüksek zevkle inşa edilip kullanıma verilmesi özellikle dikkat çekmektedir.

Ne yazık ki, son zamanlarda bazı internet sitelerinin sayfalarında ADAU-nun yönetimine karşı yöneltilmiş, üniversitenin başarı ve sicili, bu öncü yüksek öğretim kurumda yaşanan ilerici süreçleri ve giden dinamik gelişimi görmezden gelen, kasıtlı ve yalan məlumtlara dayalı yazılar yayınlanmaktadır. Hatta bu konu bazen saçma, bu nedenle üniversitenin temel güvenlik gereksinimlerini sağlamak için aldığı bazı kararlar okuyucuya "kişisel hırsların ifadeleri" olarak sunuluyor. Elbette, konuya "sahte ayak izleri" yaklaşımı ile yaklaşırsak, bu yazıların gerçekten önemli olmadığı açıktır. Bu tür performansların, ilk etapta üniversitenin yanı sıra fakülte ve personelin ruh halini etkileyebileceğini ve olumsuz bir etkisi olabileceğini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu bakış açısına göre, bu tür yazıların yalnızca belirli bir işletmenin yönetimi olarak değil aynı zamanda tüm alanın geliştirilmesine yönelik sabotaj girişimleri olarak da ele alınması gerekir.

Bununla birlikte, zengin tarihi geleneklere sahip olan Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi personelinin her zaman önümüzdeki görevleri yerine getirmesini ve bu yönde elde edilen başarı ve başarıların güven içinde olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.