Azerbaycan Tarım Üniversitesinin Öğrenci Teşkilatı bildiri yayımladı!

Azerbaycan Tarım Üniversitesinin Öğrenci Teşkilatı bildiri yayımladı!

Azerbaycan Tarım Üniversitesinin Öğrenci Teşkilatı bildiri yayımladı!

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi  Öğrenci Gencler  Teşkilatı Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından Azerbaycan'ın Fuzuli bölgenin Alxanlı köyünün sivil nüfusu ve sivil tesislerini Temmuz ayının 4-de farklı boyutlarda ateşli silahlardan ateşe tutması neticesinde 1967 doğumlu Quliyeva Hostes ve onun torunu 2 yaşındaki Quliyeva Zehra hayatını kaybetmesi, Servinaz Quliyevanın yaralanması ve sivil nesnelere zarar edilmesi hakkında bildiri yayımladı.

Bu bildiriyi sunuyoruz:

"İlk önce, ölen sivil sakinlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi verir ve yaralanan Quliyeva Servinaz hanıma sürede şifa bulmasını diliyoruz.

Biz, Azerbaycan gençliği olarak dünya çapında Ermeni vandalizmi ve vahşetine karşı aktif olarak daima mücadele izledik. Bugün, yabancı ülkelerin manipüle aracı olarak kullandığı sahte beyanlarıyla, aynı zamanda Dağlık Karabağ, Hocalı soykırımı ve sözde Ermeni soykırımı ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılmasında, Azerbaycan gerçeklerinin uluslararası düzeyde tanınmasında gençler aktif katılımı ve girişimi ile farklıdır.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü, uluslararası insan hakları, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışma ile ilgili uluslararası hukuk kurumlarının aldığı karar ve kararların düşman tarafından önemli ölçüde bozulması cebheyanı bölgelerde insanların öldürülmesi, sivil nesnelere zarar vurulması ile sonuçlanır.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında cephe hattı boyunca ateşkesin sürekli ihlal Azerbaycan'ın silahlı müdahalesi ile sonuçlandı, 4 gün boyunca yaşanan savaş sürecinde stratejik önemli araziler iade edildi, düşman tarafı büyük kayıpla karşı karşıya kaldı. Bu gösterge Azerbaycan'ın ordu gücünün mutlak üstünlüğünün kanıtı olmasına rağmen, ülkemiz sorunun barış yoluyla çözümünden, insan telefatına yol verilmemesinin yanadır.

Mevcut durumla ilgili Ermenistan tarafını insaların kasten öldürülmesine yönelik insanlık dışı emellerine son koyması ile ilgili AGİT Minsk Grubu'nun təkidlərinə rağmen düşman çirkin emellerinden el çekmiyor. Ermenistan devletinin, uluslararası insancıl hukukun ve insan haklarının ona 1 sayılı ek, ayrıca Çocukların haklarına ve İnsan haklarının korunması ve temel özgürlüklere ilişkin Sözleşmeyi kabul eden ve katılan ülkelerden biri olmasına rağmen, sivil halkın bu gibi alçak saldırılarla bilerek katledilmesi, adı geçen Sözleşmeye aykırı hareket edilmesini göstermektedir.

Ermenistan tarafının bu gibi ateşkesi ihlal etmesi sonucu ölen küçük çocuğu sayısı yıl geçtikçe artıyor. Yapılmış bu tahribat vandalizm eylemi olarak Ermenistan devletinin terörist mahiyetini bir kez daha kanıtlıyor.

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Öğrenci Gençlik Örgütü üniversitede eğitim gören tüm öğrencilerin adına beyan ediyor ki, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında yasadışı varlığı çatışma bölgesinde gerilimin oluşmasına önemli sebeptir. Biz uluslararası kuruluşlardan Ermenistan'a karşı daha da sert olmalarını ve yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz 

19858660_742490852600867_1260290768_n.jpg19874028_742490849267534_2125463882_n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.