Azerbaycan'dan Karabağlar'a Ziyaret

Azerbaycan'dan Karabağlar'a Ziyaret

Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Hocalı teşekkürü için Karabağlar'a geldi

Karabağlar Belediyesi tarafından Şubat ayında açılışı yapılan "Hocalı Katliamı Anıtı" için teşekkür ziyaretleri devam ediyor. Büyük Azerbaycan Partisi(BAP) Genel Başkanı Elşad Musayev, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret ederek anıt için teşekkür etti. Musayev, Başkan Selvitopu'nun duyarlılığının kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Karabağlar Belediyesi tarafından, Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda 26 Şubat 1992 yılında yaşanan katliamın anısına Karabağlar'da dikilen "Hocalı Katliamı Anıtı" için teşekkür ziyaretleri devam ediyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret eden BAP Genel Başkanı Elşad Musayev, açılışı yapılan anıt için partisi ve Azerbaycan halkı adına teşekkürlerini sundu. 

Başkan'a teşekkür borcumuz var
Duygusal anların yaşandığı ziyarette Musayev, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun göstermiş olduğu duyarlılığın kendilerini çok duygulandırdığını belirterek,  "Sayın Başkanımız bu anıtı açmakla Hocalı Katliamı karşısında Azerbaycan halkının yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu duyarlılık bizim için çok anlamlıdır. Dolayısıyla kendisine bir teşekkür borcumuz olduğunu düşündüğüm için ziyaret etme gereği duydum." dedi.

Bu katliam hiç unutulmamalı 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hocalı'da yaşanan katliama duyarsız kalmanın mümkün olamayacağını söyledi. Selvitopu ayrıca,  o günlerde yaşanan olayların unutulmaması ve gelecek kuşakların iyi anlaması adına böyle bir açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Ahşap sandık hediye etti
Ziyaret sonunda BAP Genel Başkanı Musayev, Başkan Selvitopu'na Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de simge haline gelen Kız Kale'si işlemeli tabak hediye etti. Başkan Selvitopu da bu anlamlı hediye için Musayev'e teşekkür etti ve ona  mobilya kenti Karabağlar'a özgü el işlemeli ahşap sandık hediye etti.

Dernek yönetimi de katıldı
BAP Genel Başkanı Elşad Musayev'in ziyaretine İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı da katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.