Aziz Kocaoğlu: Dik Duracağız Çok Çalışacağız

Aziz Kocaoğlu: Dik Duracağız Çok Çalışacağız

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye personeliyle bayramlaşma töreninde konuştu

Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personelinin katıldığı bayramlaşma töreninde konuşma düzenledi. Konuşmasında daha önce olduğu gibi yapıcı eleştirileri dikkate alarak daha fazla efor sarf edeceklerini ve siyasi amaçlı yöneltilen eleştirilere karşı dik duruşlarından taviz vermeyeceklerini vurguladı. Kocaoğlu duyduğu sorumluluğa dair şu ifadeyi kullandı: “Her ağacın yaprağından tarladaki patatese kadar bu kente sorumluyuz. İzmir sürdürülebilir kalkınma ve gelişime hedefiyle yürüyor”

Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Çağrısı

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli personelin bayramını kutlayan Kocaoğlu Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de yoğun bir şekilde çalıştığını ifade ederek tüm çalışanlara teşekkür etti. Ülkede yaşanan terör eylemlerine dair konuşan Kocaoğlu, teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

Kalkınma hedefini açıkladı

Kocaoğlu İzmir'de yaptıkları büyük projelere yöneltilen eleştirilerin normal olduğunu ve dikkate aldıklarını belirterek, siyasi amaç güdülerek yöneltilen eleştirileri ise ayrı bir yere koyduklarını vurguladı. Bir sonraki yerel seçimlere neredeyse daha 3 yıl gibi bir zaman olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne karşı yarın seçim olabilecekmiş gibi bir yıpratma politikası uygulanıldığını söyledi. Yıpratma politikalarının hiçbirinden etkilenmeyeceklerini söyleyen Başkan, doğru bildikleri yolda yürüyerek, akılcı ve bilimsellikle gerçekleştirecekleri projeleri taviz göstermeden uygulayacaklarını ifade etti. Kocaoğlu ayrıca; "12 yıllık süreçte kim ne derse desin, nasıl bir propaganda gerçekleştirirse gerçekleştirsin, adaletten ve dürüstlükten ayrılmadan, belediyenin parasını kendi paramızdan kat ve kat üstün tutarak çalıştık; çalışmaya da devam edeceğiz. Her ağacın yaprağından tarladaki patatese kadar bu kente sorumluyuz. 12 yıldır da bu sorumluluğumuzu layıkıyla, bize yakışan bir şekilde yerine getirmek için çabalıyoruz. İzmir sürdürülebilir kalkınma ve gelişime hedefiyle yürüyor" şeklinde konuştu
 
 
Katılımcı demokrasi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son 12 yılda önemli başarılara imza attıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:
“Şöyle 12 geriye baktığımızda, o günün İzmir’ini, ekonomisini düşündüğümüzde, bugün kat ve kat ileri gittiğimizi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sizlerin çalışmalarıyla dünyada en hızlı büyüyen kentlerden biri oldu. İzmir, ekonomik anlamda Türkiye ortalamasının üstünde büyüdü. Biliyoruz ki, biz bu kenti kalkındırmak için samimi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdükçe, herkesin lokması biraz daha büyüyecek. İzmir üzerindeki tozu silkeledi.”
Kentteki önemli projeleri katılımcı yönetim anlayışıyla gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Burada hem hata payını minimuma indirmek, hem de projelerin vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmesini sağlamak istiyoruz. Demokrasinin de yerelde katılımcı yönetim modeliyle, paylaşarak gerçekleştirilebilir olduğunu düşünüyor ve İzmir’in uygulamalarının ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine katkıda bulunabileceğine inanıyoruz" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.