"Aziz Kocaoğlu yatırımların önüne taş koyuyor"

"Aziz Kocaoğlu yatırımların önüne taş koyuyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İzmir Körfez Festivali" sırasında açıklama yaptı.

Kaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Pasaport İskelesi'ne Yat Limanı yapılması çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tam bir tutarsızlık içerisinde olduğunu söyledi. Başbakan BinaliYıldırım'ın  İzmir için hazırladığı 35 Proje'de 10 adet Yat Limanı'nın yer aldığını hatırlatan Kaya, CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin açtıkları davalar, yaptıkları itirazlar sonucunda 10 Yat Limanı'ndan 7'sinde sürecin durduğunun bilgisini verdi. 
yat-limani-1.jpg

KOCAOĞLU TUTARSIZLIK İÇİNDE 
 

Açılan davalar ve yapılan itirazlar ortadayken Başkan Kocaoğlu'nun Pasaport İskelesi'ne Yat Limanı yapılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı göreve çağırmasının abesle iştigal olduğunu belirten Kaya, "Sayın Kocaoğlu'nun ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de 10 adet Yat Limanı var. Bunlardan Yeni Foça Yat Limanı'nda altyapı inşaatı yüzde 75 seviyesinde tamamlandı, 2018 yılı Mart ayına doğru altyapı işleri bittikten sonra üstyapı ihalesine çıkılacak. Çeşme Şifne Yat Limanı'nda 2018 yılında altyapı ve üstyapı ihalesine çıkılıyor. Özdere Yat Limanı'nda da yine 2018 yılında altyapı ve üstyapı ihalesine çıkılacak. Ayrıca daha önce Çeşme ve Seferihisar Sığacık Yat Limanları'nı tamamladık" dedi.
 

YAPILACAK 7 YAT LİMANINI ENGELLEDİLER


Kalan 7 Yat Limanı Projesi'nde ise açılan davalar ve itirazlar nedeniyle sürecin durduğunu hatırlatan Kaya, "Urla Çeşmealtı Yat Limanı CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi. Bayraklı (Turan) Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Şakran Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Karşıyaka Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Seferihisar Yat Limanı'nda CHP’li Seferihisar Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi.Ayrıca İnciraltı ve Karaburun Yat Limanları'nın da ÇED süreci içinde yapılan itirazlar sebebiyle yapılabilme imkanı kalmadı.


CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, İzmir'deki 'istemezük' korosunun kente yapılacak her yatırımda olduğu gibi bu projelerde de takındığı tavır bellidir. Davalar açtılar, planlara itiraz ettiler, zorluk çıkarttılar, İzmir'e bu Yat Limanları'nın yapılmaması için her şeyi yaptılar. Şimdi de hiç bunlar olmamış gibi Sayın Aziz Kocaoğlu çıkıp Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı göreve çağırıyor. Bu tam bir tutarsızlık örneğidir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!" şeklinde konuştu.


CHP’li BELEDİYELER KENTE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMASINA MÜSAADE ETMEZ


Başkan Kocaoğlu'nun daha önce kente yapılacak birçok yatırımda, birçok projede olduğu gibi Yat Limanları konusunda da engeller çıkartarak iş yaptırtmamayı amaçladığının bariz bir şekilde ortada olduğunu belirten Kaya, "Biz Sayın Kocaoğlu'nun amacını çok iyi biliyoruz. Davalar açar, itiraz eder, yatırımların önüne taş koyar, kente bir çivi bile çakılmasına müsaade etmez. Biz kendisine 'yatırımların önüne taş koymaktan vazgeç, temellerine birlikte taş koyalım' diyoruz, ancak her defasında uzattığımız eli havada bırakıyor. Şimdi de çıkmış, 'Bakanlık, Pasaport İskelesi'ne Yat Limanı yapsın' diyor. Madem öyle, yapılacakları neden engellediniz? Sizin engellemeleriniz olmasaydı, İzmir'in bugün mevcut işleyenlerle birlikte 12 Yat Limanı olacaktı. Biz diyoruz ki; Bu kente yeter ki bir çivi çakılsın, istenirse avucumuzun içine çakılsın.

 

Biz lafla peynir gemisi yürümeyeceğini çok iyi biliyoruz. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koymayı amaçlıyoruz. Daha önce de söyledik, Sayın Aziz Kocaoğlu İzmir'in yatırımlarını o kadar çok engelledi, o kadar çok itiraz edip o kadar çok davalar açtı ki, günün sonunda yaptığı itirazları, açtığı davaları bile unutmaya başladı. Ancak İzmirli hemşerilerimiz her şeyi çok iyi biliyor. İzmirlilerin hafızası oldukça diridir. İzmir'e yapılacak Yat Limanları CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından engellenmiştir, yatırımların önü kesilmiştir" ifadesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.