“BABANIN ŞARAP ÇANAĞI”NI YAPTILAR

“BABANIN ŞARAP ÇANAĞI”NI YAPTILAR

Bağbozumu mevsiminin başlamasının ardında renkli görüntülere sahne olan Urla’da düzenlenen “Babanın Şarap Çanağı” atölye çalışması yoğun ilgi gördü.

Bağbozumu şenlikleri haftasında Urla’nın Kuşçular Köyü renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Atölye Kırmızı tarafından düzenlenen “Babanın Şarap Çanağı” isimli çömlek atölyesine katılan ziyaretçiler kendi şarap çanaklarını yaptılar. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde görevli deneyimli seramik ustası Taner Zabun yönetiminde gerçekleştirilen atölye çalışmasının ardından katılımcıların ürettiği çanaklar Kırmızı Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  

“Babanın Şarap Çanağı” çalışması ile üzüm ve şarap kültürünü seramikle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Atölye Kırmızı’nın sahibi Arzu Pakdemir, “Çömlek tornasında çalışmak isteyenlere bir fırsat sunmak istedik. Seramik ustası Taner Zabun, iki gün boyunca isteyen herkese birebir ders verdi. Çamurla tanışmak isteyen herkes tornanın başına geçti ve kendi hayalindeki çanağı yaptı. Urla’daki bağbozumu kutlamalarına sanat dolu bir paylaşımla katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk” dedi.Atöyle çalışmasının ardından katılımcılar Çağrı ve Zafer Şenkal çiftinin muhteşem tango gösterisi ile keyifli dakikalar geçirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.