Bademcik problemleri okul başarısını olumsuz etkiliyor

Bademcik problemleri okul başarısını olumsuz etkiliyor

NCR İnternational Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, çocukların ertelenen bademcik (tonsillektomi) ameliyatını yaptırmak için yarıyıl tatilinin uygun bir zaman olduğunu açıkladı.

Bademcik ve geniz eti sorunu bulunan çocukların kanama olmadan, yatış gerektirmeden, bademcik ameliyatları ile sağlığına kavuşabileceğini dile getiren Prof. Dr. Çokkeser, ameliyatın çocukların okul başarısını da olumlu etkileyeceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Çokkeser, “Çocukların hava yolu yetişkinlere göre daha dardır. Büyüyen bademcikler bu dar olan havayolunu daha da darlaştırarak çocuklarda horlama, huzursuz uyku, gece terlemeleri ve uykuda nefes tıkanmasına neden olur.

 

Tedavi edilmezse çocuklarda büyüme ve gelişme bozuklukları, saldırganlık, huysuzluk ve öğrenme güçlüklerine neden olur. Vücudun yeterince oksijen alamamasına bağlı ortaya çıkan bu gibi sorunların çözümü bazı hastalarda cerrahidir. Özellikle ameliyat sonrası bakım için yarıyıl tatili iyi bir fırsat. Daha önce okul nedeni ile çocuğunun bademcik ve geniz eti ameliyatını erteleyen ailelere bu zaman dilimini çocuklarının ileri ki yaşamını etkileyebilecek bu önemli konuya dikkatlerini çekmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.