BAĞARASI’NDA “ RUMELİ EFSANESİ”

BAĞARASI’NDA “ RUMELİ EFSANESİ”

Foça’nın yeni lezzet duraklarına Bağarası Mahallesi’nde açılan Rumeli Efsanesi’de katıldı. 24 saat açık olan ve özellikle gece saatlerinde yoğun ilgi gören işletme, oluşturulması hedeflenen bir zincirin ilki olarak hizmete girdi.

Ziraat Mühendisi olan ve uzun yıllar siyasi danışmanlık yapan Şanar Kuman ve eşi Figen Kuman eski bir Bağarası köy evini ve önündeki bahçeyi düzenleyerek işletmelerini açtılar. Yaz aylarında bahçede verilen hizmet kış aylarında kapalı bölümde devam edecek. Çevre dokusuna aykırı düşmeyecek bir yapıda dizayn edilen Rumeli Efsanesi  Foça – İzmir Karayolu’na cepheli. Hacıveli Mahallesi, 425. sokak no:3 Bağarası adresinde bulunuyor. Taş yapı eski sinema binası şimdiki BİM alışveriş marketinin yanında yer alıyor. İşlek ana caddeye rağmen her iki tarafında bulunan sokak ve alanlar nedeniyle araç park yeri sorunu yaşanmıyor.

RUMELİ “EFSANESİ” ÇORBACISI OLARAK TA ANILIYOR

Rumeli Efsanesi’nin ana menüsünde çorbalar önemli yer tutuyor. Foça’ya giden ve dönenler istedikleri saatte Mercimek, İşkembe, Tuzlama, Damar, Ayak Paça, Kelle Paça, Dil, Beyin ve Karışık çorbaları içebilme olanağı buluyor. Kuman’lar uykuluk, badem ve her ikisinin karışığı sakatat meraklılarını da ihmal etmemişler. Nohutlu Güveç ve salataların yanı sıra her gün Girit Mutfağından seçilmiş değişik bir yemek ile Girit ve Rumeli tatlılarından bir seçki işletmenin spesiyalleri olarak sunuluyor. Günün her saatinde sıcak ve soğuk içeceklerin servis edildiği mekan gün başlangıçlarında sınırsız çayla kahvaltı seçeneğide sağlıyor.

Şanar Kuman; eşinin Rumeli, kendisinin Girit kökenli olduğunu, mekan adını da hem kökenleri hem sundukları lezzetlerden dolayı belirlediklerini söyledi. Kuman; “Özellikle gece saatlerinde  yoğunluk yaşıyoruz. Lezzetimizle, sunumumuzla ve mekan özelliklerimizle marka olmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra ilk şubemizi Aliağa’da açacağız. Menümüzde yer alan her ürün için ayrı bir hazırlık yapıyoruz. Örneğin çorbalarımızı tek bir suya karıştırarak değil, her birine ayrı su hazırlayarak pişiriyoruz. Örneğin, kelle paça çorbasını, istediğimiz tadı bulacak kadar kelle kaynatılmış suyla yapıyoruz. Diğerleri içinde benzer işlemler söz konusu. Lezzetimizin sırrı önemli ölçüde bu. Uykuluk ve bademlerimiz sadece yöremizin kuzularından. Sarımsağımız, sirkemiz, bildik yerlerde üretilmiş, karışımları günlük olarak hazırlanıyor. Ve lezzetimizin önemli öğelerinden biri müşterilerimizle ve müşterilerimiz arasında yarattığımız koyu sohbet samimi muhabbet ortamı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.