Bağdadi Sıradan Bir Aile Babasıymış

Bağdadi Sıradan Bir Aile Babasıymış

Irak ve Suriye binlerce insanın ölümünden ve milyonlarca insanın evlerini terk ederek göç etmesinden sorumlu, kanlı infazları ile ünlenmiş Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin 2008 yılında boşandığı eşi Saca Hamid El Dulaimi, terör örgütü liderini anlattı.

Kanlı infazlarıyla tanınan örgütün lideri ile evlilikleri sadece 3 ay süren Dulaimi, evlilikleri esnasında Ebubekir El-Bağdadi'nin sıradan bir adam olduğunu söyledi. 28 yaşında olan Dulaimi eski kocasıyla ilgili olarak, normal ve ailesine bağlı bir üniversite hocasıyla evlendiğini söyleyerek, IŞİD liderinin sabah işine giden akşam ailesine dönen biri olduğu belirtti. Terör örgütü yöneticisinin daha önce hiçbir direnişe veya örgüte katılmadığını dile getiren Dulaimi eski eşinin dünyanın en kanlı ve tehlikeli terör örgütünün lideri haline nasıl geldiğini anlayamadığını belirtti.

IŞİD'in liderinin eski eşi 2008 yılında evlendiklerini ve evlendiği adamın o zamanlar bir üniversitede İslam üzerine ders veren biri olduğunu söyleyerek esas isminin Hisham Mohammed olduğunu ifade etti. Bağdadi'nin en ünlü karısı olarak anlatılan Dulaimi, Bağdadi ile konuşmanın mümkün olmadığını, kendisini mutlu etmediğini ve onu terk ettiğini söyledi. Eski eşine göre IŞİD lideri o zamanlarda da çok gizemli bir adam olduğunu söyledi.

medyaege-bagdadi

Hakkında kesin bilgi yok

Kesin olmasa da 1971'de Irak'ın Samarra kentinde doğduğu düşünülen Ebubekir El-Bağdadi hakkında elde edilen raporlara göre Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'ı işgal ettiği sırada imam olduğu düşünülüyor. Irak'a giren ABD güçleri tarafından 4 yıl tutuklu kaldığı söylenen terör örgütü liderinin bu süreçte radikal İslam'a yöneldiği düşünülüyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.