Bağdadi'nin Orada Olduğunu Öldüreceklerini Açıkladı

Bağdadi'nin Orada Olduğunu Öldüreceklerini Açıkladı

Bağdadi'nin orada olduğunu ve öldüreceklerini söylediler.

Irak'ta IŞİD'e karşı girişilen Musul operasyonuna destek veren Peşmerge'nin bağlı olduğu Irak Kürt bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) üst düzey bir yetkili, İngiliz Independent gazetesine yaptığı açıklamada, IŞİD'in lideri Ebubekir el Bağdadi'nin hala Musul'da saklandığına dair bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Irak ordusu, 2 yıldır IŞİD kontrolünde bulunan Musul'un merkezine  dün akşam ilk kez girerken, İngiliz Independent gazetesine konuşan IKBY Başkanlık Divanı Başkanı ve aynı zamanda Peşmerge'nin de komutanı olan Fuad Hüseyin, IŞİD'in lideri Bağdadi'nin Musul'da olduğuna dair bilgiye sahip olduklarını söyledi. Hüseyin, Independent'ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Patrick Cocburn'e verdiği özel demeçte, "Çeşitli kaynaklardan bilgiye sahibiz. Bağdadi orada ve öldürülürse, bu, IŞİD'in kurduğu tüm sistemin yıkılması anlamına gelecek. böylece bizden beklenen en büyük darbeyi de indirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.
 
'YERİNİ BİLİYORUZ'
 
Fuad Hüseyin, Bağdadi'nin saklandığı muhtemel yerler konusunda da bilgi sahibi olduklarını belirtti. Hüseyin, IŞİD'in liderini yitirmesi halinde, savaşın ortasında yeni bir lider seçmek zorunda kalacağı için bir kaosa sürüklenebileceğini ve Bağdadi'nin yerine seçilecek yeni liderin de Halife olarak görülen Bağdadi'nin yetki ve nüfuzuna sahip olamayacağını belirtti.
 
'O YAŞARSA ÖLÜMÜNE SAVAŞMAYA DEVAM EDERLER'
 
Hüseyin ayrıca Bağdadi'nin Musul'da yaşamaya devam etmesinin halka özgürlüklerini geri vermek için düzenlenen bu operasyonu daha karmaşık hale getireceğini, çünkü IŞİD militanlarının liderlerini korumak için gerekirse ölümü göze alarak savaşmaya devam edeceklerini kaydetti. Hüseyin, konuşmasına "Kaybedecekleri kesin ama mesele bunun ne kadar zaman alacağı" ifadelerini ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.