Bağırsak kanserini önlüyor, ağız yaralarını iyileştiriyor!

Bağırsak kanserini önlüyor, ağız yaralarını iyileştiriyor!

Bu şifalı besin kansere umut olacak! Faydaları saymakla bitmiyor...

Kanser hastalarına umut olacak yeni bir bitki ortaya çıktı: Propolis. Arıların bitkilerin yaprak ve saplarında biriktirdiği bir madde olan propolisin kanser tedavisinde etkili bir besin olduğu tespit edildi. Propolisin faydaları neler, gelin birlikte göz atalım.


İnsan sağlığı için en faydalı bitkilerden birisi olan propolis arılar tarafından üretilen tamamen doğal bir ürün. Propolisin faydaları neler,propolis ne işe yarar sizler için hazırladığımız göz atarak bilgi alabilirsiniz. İşte o maddeler…

Bağışıklık sistemini dengeler

Bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi ile dikkat çeken propolis, vücudunuzu tüm zararlı etkilere karşı koruyor. Daha güçlü bir vücut yapısı için sıklıkla propolis tüketmeniz öneriliyor.
 

Kansere karşı etkili 

Oldukça güçlü bir antioksidan etkisi olan propolis kansere karşı etkisi ile bilinen bir balsam türü. Yapılan araştırmalara göre propolis, bağırsakta kanserli hücrelerin oluşmasını ve büyümesini engelliyor. 
 

Ağız içi yaralarına iyi geliyor

Propolisi ağızda gargara yaparak kullandığınızda ağız içi yaralarını tedavi edebilirsiniz. Propolis ağızda pamukçuk oluşumunu engellemesinin yanı sıra kemoterapi ve cerrahi işlemler sonrası ağızda oluşan yaraları da tedavi ediyor.
 

Akne ve uçuklara iyi geliyor

Akne ve uçuklara iyi gelen propolisi bu cilt hastalıkları tedavisinde harici bir şekilde kullanabilirsiniz.
 

Mantar enfeksiyonlarını tedavi ediyor

Propolisin faydaları arasında mantar enfeksiyonlarını tedavi etmesi de yer alıyor. Mantar enfeksiyonlarında antibiyotik ile tedavi olmayı tercih etmeyen kişiler alternatif bir yöntem olarak propolisi tercih edebilir.
 

Diş eti hastalıklarını önler

Diş eti hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi olan propolis ile gargara yapabilir ya da oral biçimde kullanabilirsiniz.
 

Mide hastalıklarında etkili

Ülser,iltihap vb. mide hastalıklarına iyi geldiği tespit edilen propolis üst solunum yolu hastalıklarına karşı da tedavi edici bir etkiye sahip.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.