Bağırsakları, damarları ve mide duvarını temizliyor!

Bağırsakları, damarları ve mide duvarını temizliyor!

İşte uzmanlarında tavsiye ettiği, bağırsakları ve mide duvarını temizleyen o mucize besin!

Dengesiz beslenme sonucunda tıkanan damarlar ölüm riskini arttırmaktadır. Bu nedenden dolayı sağlıklı bir şekilde beslenmek, damarlar tıkanmadan buna önlem alınması gerekmektedir. İşte damarların tıkanmasını önleyecek aynı zamanda da tıkalı damarları temizleyecek besinler…

Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu, bal üzerine çalışmalar yaparken, sirkesini üretme fikrinin akıllarına geldiğini ve sonrasında araştırma ve denemelere başladıklarını aktardı. Prof. Dr. Dülgeroğlu, 3,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda bal sirkesinin hazır hale geldiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Dülgeroğlu, bal sirkesinin en önemli özelliğinin, vücudu temizlemesi olduğunu belirterek, "Sirke vücuda alındığı zaman, vücuttaki sularla birleşir. Böylece alkali ortamlar oluşur ve hücre duvarları arasındaki geçirgenlik artar. Dolayısıyla vücut içindeki bütün dolaşım sistemleri, çok rahat bir dolaşıma tabi tutulur. 

Böylece vücut içinde atılamayan ve biriken maddeler, ter yolu ve idrar yollarıyla dışarı atılabilir. Yani diyebiliriz ki, damarların içinde temizlik yapıyor" ifadesini kullandı. Sirkenin, sinir sistemleri üzerinde de çok etkili olduğunu anlatan Dülgeroğlu, "Sirke, beyin için de çok yararlı. Bağırsakların ve mide duvarlarının temizlenmesinde de çok etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Aynı zamanda beslenme düzeninize birazdan vereceğimiz besinleri ekleyerek damar tıkanıklığının önüne geçebilirsiniz. işte damar tıkanıklığını önlemenize yardımcı olacak besiinler..

Badem

Günde 1 avuç badem, E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde damarlardaki hasarı engeller.

Zeytinyağı

Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıkları görülme oranının daha az olması zeytinyağı sayesindedir. Günde 1 kaşık içilen hakiki zeytinyağı, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanseri önler ve tansiyonu düşürür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.