Bahar şenliklerine Menemen damgası!

Bahar şenliklerine Menemen damgası!

Menemen Belediyesi, Bakırçay Üniversitesi'nin düzenlediği bahar şenliğinde açtığı standıyla öğrencilerin ilgi odağı oldu. Gençler, çömlek atölyesinde ateşin ve toprağın 8 bin yıllık dansı olan Menemen çömlekçiliğini öğrendi.

Menemen'de çömlek rüzgarı bu kez Bakırçay Üniversitesi'nde esiyor. Bakırçay Üniversitesi tarafından üniversite kampüsünde düzenlenen bahar şenlikleri, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilirken, Menemen Belediyesi'nin şenlik kapsamında açtığı stant büyük ilgi çekiyor. Menemen'in geleneksel çömlekçiliğinin yeni nesillere aşılandığı stantta düzenlenen atölye çalışmalarında öğrenciler torna kullanmayı ve çamuru şekillendirerek çömlek haline getirmeyi öğreniyor. Atölye saatlerinde torna kullanmak için öğrencilerin sıraya girdiği stantta, Menemen'i tanıtan kitapçıklar da öğrencilere dağıtılarak, yaşadıkları ve eğitim gördükleri kenti daha yakından tanımaları sağlanıyor.

whatsapp-image-2026-05-06-at-12-51-52.jpeg

MENEMEN BELEDİYESİ STANDINA YOĞUN İLGİ

Menemen Belediyesi tarafından Bakırçay Üniversitesi Bahar Şenliği kapsamında açılan stant, yalnızca çömlek ve kitapçık dağıtımından da oluşmuyor. Kurulan ekranlarda ilçe ve Menemen Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirici videolar izletilirken, oluşturulan playstation oyun alanı da gençler tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Stantta hem Menemen'in 8 bin yıllık çömlek geleneğini öğrenip hem playstation oynama fırsatı bulan gençler, zaman zaman uzun kuyruklar oluşturuyor.

whatsapp-image-2026-05-06-at-12-51-52-5.jpeg

"HER ÖĞRENCİ YARIN BİRER KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAK"

Çömlekçiliğin, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerle buluşturulmasının önemine değinen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Yaşadığımız topraklarda mazisi binlerce yıllık bir geleneği, yarınlara taşımak ne kadar önemliyse, yurdun dört bir yanından gelen ve belki de yarın yine yurdun dört bir yanına gidecek olan gençleri bu kültürle buluşturmak ve onlara tanıtmak da çok önemli. Çünkü üniversite öğrencilerinin her biri aynı zamanda birer kültür elçisi. Burada geçirecekleri yılların ardından bu kentten öğrendiklerini, bu kentte deneyimlediklerini ve bu kente dair güzellikleri, Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'nin dört bir yanına taşıyacaklar. Kimileri yurt dışına gidecek ve oraya taşıyacak. Bu nedenle hem gençlerin eğlenmesi hem de bu kadim kültürü öğrenmeleri adına çömlek atölyemizi bahar şenliğiyle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

aydin-pehlivan.jpg

whatsapp-image-2026-05-06-at-12-51-52-4.jpeg

whatsapp-image-2026-05-06-at-12-51-52-1.jpeg

whatsapp-image-2026-05-06-at-12-51-52-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.