Bahçeli Kayyuma Tepkiye Tepki Gösterdi

Bahçeli Kayyuma Tepkiye Tepki Gösterdi

Bahçeli ABD'nin kayyum eleştirisine tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinin 28 Belediye'ye kayyum atanmasına yönelik açıklamasına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı: "Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir." dedi. 

Ne olmuştu?

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından 'kayyum açıklaması' yapıldı. Büyükelçilik, açıklamanın ilk başta "10 Eylül" olan tarihini daha sonra "11 Eylül" diye düzeltti.

"Türkiye'nin Güneydoğusu'nda Bugün Gerçekleşen Olaylarla İlgili Açıklama" başlıklı yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

AÇIKLAMANIN TARİHİ 'DÜZELTİLDİ'

Bugün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamanın tarihinin, "10 Eylül" olması dikkat çekti. Açıklamanın yayımlanmasından birkaç saat sonra ise bu tarih "11 Eylül" olarak değiştirildi. Büyükelçilik, resmi Twitter hesabından yayımladığı "düzeltme" mesajında, açıklamanın tarihinin güncellendiğini duyurdu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.