Bahçeli'den skandalın ardından iptal edilen KPSS için çağrı

Bahçeli'den skandalın ardından iptal edilen KPSS için çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada KPSS skandalı hakkında konuştu. Bahçeli, "KPSS'de 20 soruya kimlerin tam doğru cevap verdiği tespit edilerek işlem yapılmalıdır" dedi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları çerçevesinde başlatılan incelemede, bir cemaate yakınlığıyla bilinen bir dershanede yapılan KPSS denemesinde yöneltilen soruların bazılarının geçen hafta sonu gerçekleşen KPSS’deki soru kitapçığında yer aldığı tespit edildi. Ayrıca, aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin KPSS’deki yanıtlarının bire bir aynı olduğu belirlendi. ÖSYM'nin kararıyla KPSS iptal edildi.

296808-814x458.jpg

Skandala kamuoyundan tepkiler dinmezken MHP lideri Devlet Bahçeli konu hakkında açıklama yaptı. Bahçeli, "KPSS'de 20 soruya kimlerin tam doğru cevap verdiği tespit edilerek işlem yapılmalıdır" dedi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamasının satır başları şöyle oldu:

KPSS'de çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır. Hiçbir evladımızın haklarının gaspına sessiz durmayacağımız, emeklerinin ve ümitlerinin heba edilmesine seyirci kalmayacağımız çok iyi bilinmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.