Bahçeşehir Koleji, başarıda sınır tanımıyor

Bahçeşehir Koleji, başarıda sınır tanımıyor

Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü, akademik başta olmak üzere her branştaki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Kampüsteki liseden mezun olan öğrenciler, İngiltere, Amerika, Almanya ve Kanada gibi dünyanın önde gelen birçok üniversitesinden kabuller alırken, 8. Sınıfta eğitim gören Burak Kışlal ile Atlas Efe Bölükbaşı, 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda fizik alanında bölge birincisi oldu, Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti.

21. yüzyıl bireylerinin yetiştirilmesinin hedeflendiği okulda proje üretmek, öğrencilerin geleceğin dünyasına erkenden hazırlanması adına çok önemli. Proje temelli öğrenmenin hâkim olduğu okulun öğrencileri, sadece akademik değil katıldıkları her branşta da aldıkları ödüllerle büyük gurur yaşatıyor. Özellikle kampüsteki Anadolu Lisesi’nde eğitimlerini tamamlayan mezun öğrenciler, yurtdışındaki üniversitelerden aldıkları kabullerle de dünyaya açılıyor. Geçen yıl mezun öğrencilerden Arzu Bedelzade, İngiltere’deki The University of Westminster, University of Nottingham başta olmak üzere 6, Alperen Acar, Kanada’daki Dalhouise University dahil 8, Göktay Turan, yine İngiltere’deki University of Sheffield olmak üzere 4, Beren Alp Selamet Amerika’daki Drexel University dahil 3, Yiğit Kılıçkını Almanya’daki Jacobs University, Arda Vardar da Amerika’daki Miami University’den çeşitli dallarda kabuller aldı.

TÜBİTAK’ta Türkiye finaline gidiyorlar

Mezun öğrencilerin bu başarısı ailelerine ve okullarına büyük gurur ve mutluluk yaşatırken, bir başarı da 8. Sınıf öğrencilerinden geldi. 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’na, “Deniz suyunun termal yöntemle buharlaştırılmasında soğutucunun yoğuşma üzerinde etkisini araştırıp elde edilen suyun sulama suyu olarak kullanımının incelenmesi” konulu projeleriyle katılan Burak Kışlal ile Atlas Efe Bölükbaşı, fizik alanında bölge birincisi oldu ve Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti.

Ödüle doymadılar

Geleceğin bilgin ve liderlerine küresel bir ortam yaratmak, öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlayan uluslararası bilgi yarışması WSC’ye de (World Scholar’s Cup) katılan okulun 6. ve 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan takımlarda, 14 takım, 3 bireysel kupa olmak üzere 104 altın ve 68 gümüş madalya alarak global turnuvaya katılma şansı elde etti.

zerrin-altunkaya-saygili-03.jpg

Sporda da başarı

Anaokulundan liseye tüm kademeleri barındıran okulun yıldız satranç takımı ise genel klasmanda İzmir birincisi oldu ve Burdur’da yapılacak grup finallerine katılmaya hak kazandı. Küçük satranç takımı da yine İzmir birincisi oldu ve Sivas’ta yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitme fırsatı elde etti. 32 takımın katıldığı yıldız erkekler okullararası il masa tenisi şampiyonasında da okulu takımı, İzmir ikincisi olarak grup finallerine katılmaya hak kazandı.

“Her alanda var olmak mutluluk verici”

Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı, kampüste uyguladıkları eğitim modelleriyle öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırladıklarını söyledi. Saygılı, “Anaokulundan liseye tüm kademelerde eğitim modellerimizle fark yaratıyoruz. Öğrencilerimiz, her geçen sene birbirinden başarılı projelere imza atıyor. Her yıl en az 200 projeyle 20’ye yakın ulusal ve uluslararası yarışmaya katılıyoruz. Yani her alanda, her branşta varız. Akademik başarının yanı sıra gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri de öğrencilerimiz için ayrı bir heyecan. Ortaokuldan mezun ettiğimiz öğrencilerimizi de yine bünyemizdeki Fen ve Teknoloji Liseleri dahil seçkin liselere uğurluyoruz. Topluma, insana dokunan çocuklar yaratıp onları geleceğe hazırlamak ve bu süreçte desteklemek bizim için çok büyük bir mutluluk” diye konuştu.

STEM Eğitiminin Öncülüğünü Yapıyor

Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Güzelbahçe Kampüsü’nü hizmete açtı. Bünyesinde, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi’ni barındıran kampüs, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte yıldan yıla farklılığını da ortaya koydu. Okulun eğitim modelinde, STEM+A, Çift Dilli Eğitim, Kodlama ve Robotik dersi ile Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM) ön plana çıktı. Anaokulundan başlayarak çift dilli eğitimin uygulandığı okulda, İspanyolca, Almanca ve Fransızca ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor. Amaçlanan ise öğrencilerin ders saatlerinde ve dışında, yabancı dile maruz bırakılıp ana dili gibi edinmesini sağlamak.

Öğrencilerin, öğrenme stillerindeki farklılığın gözetilip buna uygun bireysel yöntemlerin kullanıldığı okulda, üniversitelerde görülen proje odaklı olan ve üretim becerisiyle özgün tasarımların ortaya çıkarıldığı Robotik ve Kodlama çalışmaları ise anaokulu ve ilkokulda başlıyor.

Hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

Öğretmenlerinin akademik başarısıyla adından söz ettirdiği okulda ezbere dayalı olmadan eğitim gören öğrenciler, keyifli geçen derslerin ardından başarıya giden yolda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle temel matematik bilgilerini hikâye ve çeşitli karakterlerle öğrenme fırsatı sunan “Mathazone” ile matematiği kavrayan öğrenciler, sosyal bilgiler derslerini de drama, kısa film, belgesel, oyun ve laboratuvar desteğiyle güncel hayatla bağ kurarak öğreniyor.

bahcesehir-koleji-foto-1.jpg

Dijital Eğitim Olanakları

Bahçeşehir Kolejinde yeni nesil eğitimin en önemli unsurlarından ve pandemiyle öne çıkan dijital eğitim de başarıyla uygulanıyor, öğrencilerin öğrenme süreci ve akademik başarıları zaman ve mekân kısıtlaması olmadan destekleniyor. Dijital eğitimi sınıf içi ve dışındaki Metodbox ve SeeMeet gibi uygulamalarla geliştiren Bahçeşehir Koleji; zengin eğitim içeriğiyle, takip ve ölçme ve değerlendirme sistemine entegre uygulamalarıyla öğrencilerinin akademik ve sosyal başarılarını geliştirmeyi hedefliyor.

İlk kez uygulanan anaokulundaki finans okuryazarlığı dersi ise, minik öğrencilerin para ile tanışmasını, harcama, tasarruf ve paylaşma gibi becerileri küçük yaşlarda kazanmasını sağlıyor. Öğrencinin kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin gelişmesine katkıda bulunarak motivasyonunu sürekli desteklemek için mentor öğretmenler de devrede. Amaç, öğrencilerin, sınavlardaki başarısına katkıda bulunmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.