Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü açılıyor

Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü açılıyor

Bahçeşehir Kolejinin İzmir’deki 6’ncı kampüsü olan Kuzey Kampüsü, 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılıyor.

Menemen Ulukent’te, Eylül ayında kapılarını öğrencilerine açacak olan kampüste, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kademeleri bulunuyor. Bahçeşehir Koleji Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü, “21. yy bireylerini yetiştiren Bahçeşehir Koleji, kaliteli eğitimini bu kez de İzmir’in kuzeyine taşıyor. Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Aliağa gibi ilçelerde oturan öğrencilerin, Bahçeşehir Koleji çatısı altında Anadolu ve Fen Lisesi’ne yönelik ihtiyacını da yeni açılacak bu kampüsümüzle karşılayacağız” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji Türkiye’nin her noktasına kaliteli eğitimi ulaştırmak amacıyla eğitim yatırımlarına devam ediyor. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılına Türkiye genelinde açacağı 7 yeni kampüsle ‘Merhaba’ demeye hazırlanan Bahçeşehir Koleji, İzmir’de de 6’ncı olacak Kuzey Kampüsünü hizmete açıyor. Anadolu Caddesi ile Çanakkale otobanının birleştiği noktada olması nedeniyle kolay ulaşımın sağlandığı, 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Bahçeşehir Koleji Kuzey Kampüsü’nde,  STEM+A Center ve STEM+A eğitim modeli uygulamaları için hazırlanan laboratuvarların yanı sıra açık ve kapalı spor alanları bulunuyor.  Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kademelerinden oluşan kampüste 48 derslik bulunuyor. İki bloktan oluşan Kuzey Kampüsü, ayrıca, Bahçeşehir Kolejinin Karşıyaka Bölgesindeki ilk Anadolu ve Fen Lisesi’ne de sahip olacak. 

Anaokulundan Liseye Seçkin Akademik İçerik

STEM+A, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Çift Dilli Eğitim, Kodlama ve Robotik, Master 6 gibi eğitim modelleriyle Türkiye’de eğitim dinamiklerini değiştiren Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde anaokulundan itibaren sunduğu seçkin eğitim içeriği ve ayrıcalıklı eğitim ortamlarıyla öğrencilerini 21. yüzyılın dünyasında fark yaratacak bireyler olarak yetiştiriyor. 

Beş Yaşından İtibaren Geleceğin Dili Kodlamayı Öğreniyorlar

Bahçeşehir Koleji öğrencilerini “geleceğin dili” kodlama ile 5 yaşından itibaren tanıştırıyor. Yeni nesil üretim biçimlerinin doğduğu disiplinler arası çalışma disiplinini erken yaşlarda kazandıran kodlama eğitimi Bahçeşehir Kolejinde hem atölye çalışmaları hem de derslere entegre şekilde uygulanıyor. Erken Çocuk Eğitiminde kodlama ile başlayan çalışmalar, ilkokul, ortaokul ve lisede robotik çalışmalarıyla devam ediyor. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretiyor, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, Türkçe ve İngilizce derslerine entegre projeler geliştiriyorlar. 

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Akademik Başarılarıyla Zirvede Yer Alıyor

Bahçeşehir Kolejinde, öğrenme eksiklerini bire bir tespit eden deneme sınavları; bilgilerin pekişmesini sağlayan, bilişim teknolojileri ile donatılmış öğrenme ortamları ve aktif öğrenme istasyonlarının yer aldığı STEM Merkezleri ile keşfederek ve yaşayarak öğrenen öğrenciler, yorumlama ve uygulama temelli eğitim alıyorlar. Güçlü akademik altyapıyla yetişen Bahçeşehir Koleji öğrencileri ulusal sınavlarda üstün başarılara imza atıyor.
Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin liseye ve üniversiteye geçiş sınavlarında gösterdikleri başarıda hafta sonları dahil ücretsiz olarak faydalandıkları Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi’nin, Bahçeşehir Koleji akademik kadrosu tarafından hazırlanan soru bankalarının; her hafta yapılan deneme sınavlarının, Bahçeşehir Performans İzleme ve Süreç Analizi’nin (B-PİSA) ve her öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye taşıyan Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin büyük etkisi bulunuyor.

Bahçeşehir Koleji Çift Dilli Eğitimle Dünya Vatandaşları Yetiştiriyor

Bahçeşehir Koleji Türkiye’de öncülüğünü yaptığı Çift Dilli Eğitim ile erken çocukluk eğitiminden itibaren İngilizcede anadil becerisi edindiriyor.  “Öğretmiyoruz, edindiriyoruz” olarak özetlenen sistem ile öğrencilerin hayatın her alanında doğal ortamlarda İngilizceye maruz kalarak dil edinim süreçlerini tamamlamaları sağlanıyor. Çift Dilli Eğitim’de öğrenciler, anadili İngilizce olan eğitimciler ve Türk yabancı dil öğretmenleriyle birlikte çalışıyor. Çift Dilli Eğitim ile öğrencilerin; yabancı dilde okuma, yazma, dinlediğini anlama, konuşma becerilerini eşit derece edinmeleri, Anadolu liseleri ve yabancı liselerde hazırlık sınıfı muafiyetine hak kazanmaları, CAMBRIDGE ESOL ve uluslararası sertifika sınavlarında başarılı olmaları, uluslararası sınavlarda ve proje yarışmalarında başarı kazanmaları, liseye geçişte yabancı dil başarısını en üst seviyede tutmaları sağlanıyor. 


Karşıyaka Bölgesindeki ilk lisemiz olacak

Bahçeşehir Koleji Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü, “Kurucumuz Sayın Enver Yücel, ‘İzmir’i çok seviyoruz. İzmir’de bizi seviyor. İzmir, bizi daha kaliteli eğitim anlayışına sürüklüyor’ diyerek kentimize verdiği önemi ortaya koymuştu. Buradan yola çıkarak, 21. yy bireylerini yetiştiren okulumuz Bahçeşehir Koleji, kaliteli eğitimini bu kez de İzmir’in kuzeyine taşıyor. Yeni kampüsümüzde, anaokulundan üniversiteye kadar tüm kademelerimiz olacak. Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Aliağa gibi ilçelerde oturan öğrencilerin, Bahçeşehir Koleji çatısı altında Anadolu ve Fen Lisesi’ne yönelik ihtiyacını da yeni açılacak bu kampüsümüzle karşılayacağız. Bu kampüs, Bahçeşehir Kolejinin Karşıyaka Bölgesindeki ilk Anadolu ve Fen Lisesi’ne de sahip olacak. Kentte ayrıca, Güzelbahçe ve İzmir 50. Yıl kampüslerimiz de de Anadolu Liselerimiz var. Tek Fen Lisesi ise Kuzey Kampüsümüzde olacak. Öğrencilerimiz, aldıkları proje odaklı eğitimi pekiştirme imkanına sahip olacak” diye konuştu.

Hülagü, yeni kampüsle ilgili bilgi almak ve bursluluk sınavı için başvuru yapmak isteyenlerin, Mavişehir’de bulunan Yalı Mahallesi Caher Dudayev Bulvarı 47 numaradaki Bahçeşehir Koleji Bilim Merkezi içerisinde yer alan tanıtım ofisi ile 0 232 400 0 333 numaralı telefondan iletişime geçebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.