Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden örnek davranış

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden örnek davranış

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü öğrencileri, Birleşmiş Milletler destekli toplumsal cinsiyet eşitliği kulübünü kurup farkındalık yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bornova Çiçekliköy’deki İzmir 50. Yıl Kampüsünde eğitim gören lise öğrencileri Ata Kaan Alparslan, Duru Naz Macartay, Defne Çöllüoğlu, İdil Orhaneddin, Zeynep Selin Arıcı, Zeynep Ünalır, Ece Kaldırım, Ece Sandıkçı, ilkim Özkan, Buse Baylav ve Nazlı Öztürk, “FPS Wawe Team” adını verdikleri kulüple dünyadan 45 ülkenin katıldığı FPS (Future Problem Solving) yarışmasına hazırlanıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan kulüp, yarışmanın CmPS (Community Problem Solving) ayağında çalışmalarını yürütüyor. Kulüp öğrencileri, okulda yaptıkları etkinlikler, seminerler ve workshoplar ile anaokulundan lise kademesine kadar tüm arkadaşlarına, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

“Önemli bir sorun”

Takıma koçluk yapan Felsefe Öğretmeni Dr. Huriye Yeliz Öztürk Lider, cinsiyet eşitsizliğinin sadece ülkemizde değil, tüm dünyada önemli bir sorun olduğunun altını çizip şöyle konuştu:

"Cinsiyet eşitliği konusunda, küçük yaşlardan itibaren farkındalık yaratılması gerekiyor. Bu nedenle okulumuzda FPS WAVE TEAM'in yaptığı çalışmalar çok önemli. Çocuklara herkesin insan hakları ve onuru açısından eşit olduğunu anlatmalıyız. Bu bağlamda gelecek yıllarda okullarda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ders olarak okutulması çok önemlidir."

bahcesehir-koleji.jpg

“Elimizi taşın atına koymalıyız”

Takım üyelerinden Zeynep Ünalır ise, "Yaptığımız çalışmaların arkadaşlarımızda önemli ölçüde farkındalık yarattığını gözlemliyoruz. Bu da takım olarak yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor." dedi. Birleşmiş Milletler'in desteği ile her yıl düzenlenen Orange the World zirvesinde takım adına konuşma yapan Ece Kaldırım da, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Birlik olup "Ben Değilsem Kim?" "Şimdi Değilse Ne Zaman?" sorularını sormalıyız." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum