Bahçeşehir Koleji öğrencilerine TEKNOFEST 2021’de birincilik

Bahçeşehir Koleji öğrencilerine TEKNOFEST 2021’de birincilik

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin “Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri birinci oldu.

TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda kutup araştırmalarında meteoritlerin daha kolay bulunabilmesi amacıyla geliştirdikleri proje olan “Antarktika’da Meteorit Arama- Tespit Faaliyetlerine Yardımcı İHA Faydalı Yükü” ile TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülü alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. sınıf öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır, Eren Tığlı’ya ödülleri, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

teknofest2.jpg

2021 yılında Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) milli takımında bulunarak madalya kazanan Bahçeşehir Koleji öğrencileri Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya hak kazanan Ege Kabasakaloğlu da TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, elde edilen başarılara ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’TEKNOFEST'iMilli Teknoloji hamlesinin çok önemli bir adımı olarak görüyorum. Türkiye adına çok önemli adımların atıldığı bu organizasyonda Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin 27 projesi yer alıyor. Kabul edilen 7 projemiz ortaokul düzeyinde. Ayrıca 5 projemiz de yapay zeka teknolojisi ile hazırlandı. Çok gururluyuz. Her zaman belirttiğimiz gibi amacımız bilim ve teknoloji üreten; kendisine, topluma faydalı bireyler yetiştirmek.’’ ifadelerine yer verdi.

teknofest2-ozlem-dag.jpg

Her yıl yeni yarışma kategorileriyle zenginleşen TEKNOFEST’te adaylar bu yıl ilk kez açılan; Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ile birlikte 34 farklı kategoride yarıştı. Her yıl farklı kategorilerde yarışan takımlarla dereceye giren Bahçeşehir Kolejinin, bu yıl da 18 kampüsten 27 takımı finallerde yarışmaya hak kazandı. Bahçeşehir Koleji lise öğrencileri, katıldıkları çeşitli kategorilerde toplam 7 ödül almaya hak kazandılar.

azizsancar.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.