Bahçeşehir Koleji, su sorununa çözüm üretiyor

Bahçeşehir Koleji, su sorununa çözüm üretiyor

Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan toplumsal problem çözme takımları, ‘Future Problem Solving International Program’ kapsamında global dünya sorunlarına çözüm buluyor.

Genç gönüllü gençlerden oluşan öğrenciler dünyanın gelecekte yaşaması öngörülen toplumsal problemlere çözümler üretiyorlar. H2O4 US takımı öğrencileri ülkemiz ve tüm dünyada yaşam kaynağımız olan suyun ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için, yaşanabilecek su sıkıntısına önlemler alınması konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır. Suyun sürdürülebilir olmasının önemini vurgulayan öğrenciler, üniversitelerin ve bu konuda çalışan bilim insanlarının da desteği ile kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak Türkiye’nin su fakiri olmaması için alınan tedbirlere katkı sağlamayı hedefliyor.

whatsapp-image-2022-03-09-at-12-24-01.jpeg

Toplumsal problemlere çözüm arayan Feed takımı ise pandeminin oluşturduğu beslenme kaynaklı sorunların farkına varılması konusunda çeşitli araştırmalar yapmakta ve 14-17 yaş grubundaki gençlerin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam farkındalıklarını arttırmak için çeşitli çözümler üretmektedirler. Bahçeşehir Koleji Kuzey Kampüs öğrencilerinden oluşan gönüllü öğrenciler, geçen sene de 30 Ekim’de İzmir’de yaşanan deprem sonrasında yaptıkları proje ile Amerika’da ülkemizi temsil ederek dünya 1.si olmuştu. Gönüllülük esasıyla çalışan, farklı yeteneklere sahip öğrencilerden oluşan H2O4 US ve FEED takımlarına mentörlük eden koçları Gülnur Hamzaoğlu ve Emel Kissarli da bu sene iddialı olduklarını ve birincilik için çalıştıklarını ifade ettiler.

whatsapp-image-2022-03-09-at-12-24-18.jpeg

Okul müdürü Serkan Taşcıoğlu, Kuzey Kampüs öğrencilerinin akademik gelişimlerinin yanı sıra toplum ve çevre farkındalıklarının artırılmasına yönelik bu tür ulusal ve uluslararası proje çalışmalarına katılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.