Bahçeşehir Kolejiinden "STEM eğitimi"

Bahçeşehir Kolejiinden "STEM eğitimi"

Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü tarafından Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede görev yapan 30 öğretmene STEM eğitimi verildi. 

Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsünde görevli STEM konusunda uzman öğretmenler, İzmir’deki Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen çalıştayda Konak ilçesindeki okullarda görev yapan meslektaşlarıyla bir araya geldi. Gün boyu süren çalıştayda, devlet okullarında görev yapan öğretmenler STEM eğitimi uygulamalarını kendi sınıflarında hayata geçirmeleri konusunda teorik bilgiler aldı. Çalıştayın sonunda eğitimcilere ve öğretmenlere teşekkür ve katılım belgeleri Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Filiz Türkmenoğlu tarafından takdim edildi. 

0-(3)-011.jpg

Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüs Müdürü Zeynep Özben, “STEM eğitiminin Türkiye’de öncülüğünü yapıyoruz. Günümüzde disiplinlerarası çalışma becerisine, dolayısıyla STEM’e eğitimine olan ihtiyaç sürekli artıyor. Çağın ihtiyaçları doğrultusunda bu eğitim modelinin; geliştiren, üreten, tasarlayan geleceğin bireylerini yetiştirmedeki önemi büyük. STEM konusundaki bilgilerimizi ve tecrübelerimizi, Konak’taki okullarda görev yapan öğretmenlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konudaki çalıştaylarımız ve iş birliklerimiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

0-(4)-008.jpg

Türkiye’de STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminin uygulandığı ilk eğitim kurumlarından biri olan Bahçeşehir Koleji, STEM+A adıyla uyguladığı eğitimin yanı sıra Çift Dilli Eğitim, Kodlama ve Robotik eğitimleriyle 21. yüzyıl bireylerini yetiştirmeyi hedeflemekte. Bahçeşehir Koleji ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle BAUSTEM’de STEM lider öğretmen eğitimleri uyguluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.