Bahçeşehir Koleji'nin şampiyona başarısı

Bahçeşehir Koleji'nin şampiyona başarısı

Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü öğrencileri, öğrenme festivali olarak bilinen World Scholar’s Cup’ta büyük bir başarı elde ederek ABD’deki Şampiyonlar Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.

Bilim ve teknoloji ağırlıklı STEM modelini Türkiye’de uygulayan ilk okul olan Bahçeşehir Koleji’nin Bornova Kampüsü’nde eğitim gören Ataberk Özşaşal, Gül Efşan Özbekoğlu, Yılmaz Efran Özbekoğlu ve Zeynep Sudem Adıgüzel, yıl boyu WSC kulübü altında yaptıkları çalışmalarının ardından önce İstanbul’da gerçekleşen Türkiye ardından Atina’daki uluslararası turnuvaya katıldı. 2007 yılından bu yana dünyanın dört bir tarafında binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen World Scholar’s Cup turnuvasında başarılarıyla ön plana çıkan öğrenciler, 9-14 Kasım’da ABD’deki Yale Üniversitesi’nde gerçekleşecek Şampiyonlar Turnuvası’na katılma hakkı elde etti.
 

“Öğrenmeye devam edeceğiz”    
 

Öğrencilerin mentörlüğünü yapan Yabancı Dil Öğretmeni Georginal Orraine Williams, ”World Scholar’s Cup bir yarışma değil aslında, bir öğrenme festivali. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerinin yepyeni konular öğrendikleri, öğrendiklerini başka ülkelerden akranlarıyla paylaştıkları bir turnuva. Hem de öğrendikleri yabancı dilleri okul dışında, doğal ortamında kullanabilmeleri demek ve tüm bunlar öğrencilerimiz için çok değerli. Dört yıl önce 9 öğrenci ile başladığımız kulübümüz her sene artarak 40 öğrenciyi aştı. Her sene severek, isteyerek, keyif alarak öğrenmeye devam edeceğiz.” dedi. Kampüs Müdürü Zeynep Hülagü de, uluslararası eğitimde hem kültürel hem de yetenek anlamında önemli bir yeri olan şampiyonlar turnuvasına katılacak olmalarının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
 

World Scholar’s Cup nedir?
 

Uluslararası bir öğrenme festivali olan World Scholar's Cup' da öğrenciler, her yıl farklı bir tema üzerinde çalışarak bilgilerini takımlar halinde 4 ayrı kategoride paylaşıyorlar. Debate, Collaborative Writing, Scholar' s Bowl ve Scholar' s Challenge kategorilerinde öğrenciler çalıştıkları konular hakkında sentez yapıp, bilgilerini sınama ve ülkelerini temsil etme şansı elde ediyor. Karma gruplar halinde yarışılan turnuvada, öğrenciler birbirlerini tanıma ve kültür alışverişinde bulunma fırsatını yakalıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.