Bahçeşehir öğrencilerinden dünya birinciliği

Bahçeşehir öğrencilerinden dünya birinciliği

Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü öğrencileri, Ekim ayında yaşanan depremin ardından, online farkındalık projesi düzenledi.

Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri toplumsal problem çözme proje çalışmaları kapsamında, İzmir’de geçen Ekim ayında yaşanan ve yıkıma yol açan deprem sonrası online farkındalık çalışması yürütmek üzere çalışmaya karar verdi. Öğrenciler gelecekte daha büyük depremlerin olabileceği ihtimalini göz önüne alarak, hayatımızı etkileyecek boyuttaki bir depremde neler yapılması gerektiği konusunda çalıştılar.

bk-foto-01.png

ANKA Arama Kurtarma Derneği Kurucusu Murat Altunorak ile iletişime geçen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte 13 haftalık afet eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını aldı. Öğrencilerden Ayşenur Yılgör, Azra Aytemir, Defne Bozkurt, Ece Yılmaz, Eslem İsmet Tunç, Melisa Saldır ve Zeynep Sude Çelik’in oluşturduğu “Earthshakers” takımı da yürüttükleri projeyle “Future Problem Solving Programı”, “Community Problem Solving” alanında dünya birincisi oldu. 23 ülke arasından birinciliği elde eden öğrenciler, okullarına ve ailelerine büyük gurur yaşattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum