Bahçeşehirli öğrencilere TÜBİTAK'tan madalya

Bahçeşehirli öğrencilere TÜBİTAK'tan madalya

İzmir Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, 30’uncu TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında üç altın, bir gümüş, bir bronz madalya kazanarak ailelerine ve okullarına büyük gurur yaşattı.

TÜBİTAK tarafından ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, süreç içinde Uluslararası-Bölgesel Bilim Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek öğrencileri belirlemek gibi amaçlarla düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın ikinci aşama sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Yiğit Karaca Astronomi-Astrofizik dalında altın, İlhan Arda Al ortaokul bilgisayar dalında altın, Kerem Bozkaya ortaokul bilgisayar dalında altın, Deniz Can Karaçelebi lise matematik dalında gümüş, Eren Özilgili lise matematik dalında bronz madalya kazanarak, TÜBİTAK Olimpiyat Eğitimi Kış Okulu ve Takım Seçme Sınavı’na davet aldı. Ayrıca, Berra Alkış’ta gösterdiği başarı nedeniyle aynı sınava davet aldı.

bahcesehir-foto-01.jpg

Lise Müdürü Dr. Aylin Gil, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözlerini hatırlatarak öğrencilerini bu doğrultuda teşvik ettiklerini, yönlendirdiklerini ve destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu teşvik ve yönlendirmeler neticesinde bazı öğrencilerinin bilim olimpiyatı çalışmalarına, bazı öğrencilerinin bilimsel proje çalışmalarına, bazılarının da robotik-mekanik çalışmalara gönül verdiğini ifade eden Gil, “Birçok alanda çok sayıda öğrencimiz özveriyle çalışıyorlar. Birçoğu gerek madalya gerekse derece olarak güzel sonuçlar alıyorlar. Öğrencilerimizin bu tür başarılar elde etmesi bizim için oldukça değerli. Bu bakımdan okulumuzda yürüttüğümüz çalışmaları sonuçtan ziyade süreç odaklı olarak değerlendiriyoruz. Okulumuzda birçok öğrencimiz bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor, bilimsel proje geliştirmeye çalışıyor veya robot üretiyor. Ve hepsi de bir başarı hikayesi yazıyor. Emeklerinin karşısında aldıkları madalyalar ve dereceler de bizlere ayrı bir gurur kaynağı oluyor.” dedi.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.