Bakan Akar'dan S-400 açıklaması

Bakan Akar'dan S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin Türkiye'ye kurulum çalışmalarının ne zaman başlayacağını açıkladı. F-35'lerin teslimatına da değinen Akar, "Bir sorun beklemiyorum" dedi.

Rusya'dan alınan S-400'lerin teslimat tarihine ilişkin açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ekim 2019'dan itibaren bunun kurulum çalışmaları başlayacak. Şu anda personel seçimi safhasındayız. Seçilecek personel 2019 yılının başlangıcından itibaren Rusya'ya eğitime gönderilecek. Orada gerekli eğitimleri alacak, burada görevlerinin başına geçecekler" dedi.

F-35 TESLİMATI

F-35 uçaklarının teslimatına ilişkin de konuşan Akar, "Haziran ayında iki F35 bize teslim edildi. Bu arada bizim dört pilotumuz Amerika'ya intikal etti, eğitimlerine başladı. Bu konuda herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz" dedi.

Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"S-400'den, siyasi ve yargıdaki gelişmelerden dolayı birtakım sıkıntılar söz konusuydu ama şu ana geldiğimizde siyasi, askeri şartlar, böyle bir olumsuzluğu düşündürecek durumda değil. Ben herhangi bir şey beklemiyorum"

Türkiye'ye getirildiğinde F35'lerin üsleneceği yer Malatya. Oradaki altyapı çalışmaları da yoğun şekilde devam ediyor. Projede herhangi bir aksaklık yok, proje planlandığı şekilde devam ediyor. Üç ve dördüncü uçaklar da önümüzdeki yıl mart ayında teslim edilecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.