Bakan Akar'dan Yunanistan'a önemli çağrı! "Provokasyonun kimseye faydası yok"

Bakan Akar'dan Yunanistan'a önemli çağrı! "Provokasyonun kimseye faydası yok"

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları;

Biz buradaki sorunların barışçıl çözümlerle aşılmasını istiyoruz. Yunanistan'ın adaları silahlandırması gerginliği artırıyor. Bizim hak ve hukukumuzun tanınması gerekiyor. Provokasyonun kimseye yararı yok. Diyalog kapılarımız açık, görüşmelere başlamamız lazım. Güvenilen dağlara kar yağmadan diyalog başlamalı.  Biz hukuki olarak haklıyız, görüşmekten de çekinmiyoruz. Yunan komşularımız Macron'un kışkırtmalarına kapılmamalı. YPG'yi destekleyen Macron'un politikası çöktü, hatalarını örtbas etmeye çalışıyor.

OLDU-BİTTİYE İZİN VERMEYİZ

Bizi hapsetmeye çalışıyorlar, bunu kabul edemeyiz. 40 bin kilometrekarelik alan Meis'ten dolayı Yunanistan'a veriliyor. Biz herkesi aklıselime davet ediyoruz. Sadece Yunanistan'ın değil, üçüncü tarafın da dikkatli olması lazım. Önygargısız bakmaları lazım. O zaman problem çözülmez. Hiçbir zaman oldu-bittiye izin vermeyiz. Bu konuda kararlıyız. Barıştan yanayız ancak haklarımızı çiğnetmeyiz. Oruç Reis, planlı faaliyeti nedeniyle döndü.

MACRON'UN ERDOĞAN'I HEDEF ALAN AÇIKLAMALARI

Benzer söylemler tamamen bir şekilde fitne çalışmasıdır. Öyle ifadelerin hiçbir şekilde bize etkisi olmayacağını herkesin bilmesi lazım. NATO'nun beyin ölümünden bahsedeceksiniz, ertesi gün NATO'dan medet umacaksınız. Size hiçbir yetki vermemişken Avrupa Birliği'ni paravan olarak kullanacaksınız. Artık köprünün altından çok sular geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hakkını korumak için ne gerekiyorsa yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.