Bakan Bak'tan dikkat çeken 'asansör' açıklaması

Bakan Bak'tan dikkat çeken 'asansör' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Yurt asansörlerinde güvenlik tertibatları var.Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır.Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak en alt kata otomatik olarak iniyor" dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemde Bakanlığa bağlı yurtlarda yaşanan asansör kazalarına ilişkin konuşan Bak, yurtlardaki asansörlere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte karekod uygulaması getireceklerini, bu sayede öğrencilerin her şeyi şeffaf şekilde görebileceğini dile getirdi.

osman-askin-bak-yeniden-genclik-ve-spor-bakani-15992839-2793-amp.jpg

Asansörün tipinin, bakımının ne zaman yapıldığı gibi bilgilerin karekoddan görülebileceğini söyleyen Bak, "Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler görevlendirildi, bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, asansör sözleşmelerinin de mercek altına alındığını bildirerek, "Aydın'daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı. İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor" dedi.

"BAKIMLAR YAPILIYOR, ARIZA VAR İSE ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR"

Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatları olduğuna dikkati çeken Bak, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.