Bakan Bilgin açıkladı! Migros'a soruşturma başlatıldı

Bakan Bilgin açıkladı! Migros'a soruşturma başlatıldı

Migros işçilerinin yaptığı eylemler Türkiye'nin gündemine otururken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros'a soruşturma açıldığını duyurdu.

Migros'ta işten atılan 257 işçi, hak arayışlarına devam ederken birçok noktada eylemler yaptı. Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD genel merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yapan emekçiler, Migros'un sahibi ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a seslendi.

Seslerini duyuramayan emekçiler dün Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylemlerine devam etmek istedi. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’ndan (DGD-Sen) yapılan açıklamada, “257 işçi işten atıldık. Tuncay Özilhan’ın evinin önünde polis ordusuyla saldırıya uğrayıp ters kelepçeyle gözaltına alınıyoruz” denildi.

349992-814x458.jpg

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Bilgin paylaşımında "Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız." ifadelerine yer verdi.

vedat-bilgin-iha-1604485-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.