Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hem 3600 ek gösterge hem de asgari ücret tartışmalarına ilişkin konuştu.

Memur-Sen İstanbul Kongre Merkezi'nde bugün bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergeye ilişkin 2022 yılının Aralık ayını işaret etti.

BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Etkinlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir konuşma yaptı. 3600 ek gösterge hakkında konuşan Bilgin, ''3600 Ek Göstergede çalışmalarımız sona yaklaşıyor. Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

3056666-810x458.jpg

Bilgin ayrıca asgari ücret hakkında da konuştu. ''Memurumuzun maaşını yüzde 38 düzeyinde artırdıysak işçilerimizde bu aşamayı gerçekleştirdiysek bu Türkiye'nin sosyal devlet olarak ne kadar etkin bir şekilde kullanıldığının göstergesidir'' diyen Bilgin, ''Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır'' sözlerini sarf etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.