Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacak"

Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacak"

Bakan Çavuşoğlu, Polonya’da 7'inci Varşova Güvenlik Forumu kapsamında gerçekleştirilen Bakanlar Paneli'ne katıldı.

Panelde soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son dönemde özellikle Covid-19 salgını gibi toplumların karşı karşıya olduğu tehdit ve zorluklar bulunduğuna dikkat çekerek, ancak bölgede ve ötesinde siber tehditler ve terörizm gibi başka zorluklarla da karşı karşıya olunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, NATO'nun yeni zorluklara ve tehditlere karşı 10 yıllık yol haritasının Türkiye'ye Baltık bölgeleri dahil doğu ve orta Avrupa ülkeleri ile birçok işbirliği fırsatı sunduğunu ifade etti.

mevlut-cavusoglu-aa-1645744-2.jpg

Karadeniz bölgesinin Avrupa'nın güvenliği için kilit bölgelerden biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bölgedeki ülkelerle dayanışmanın önemine dikkat çekti. Rusya ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'ya karşı çok samimi ve açık bir tutum sergilediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de yaptığı görüşmede de oldukça samimi olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna ve Gürcistan'a verdiği destek gibi bölgedeki politikalarının açık olduğunu söyledi. Türkiye'nin Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, iki Karadeniz ülkesi olan Ukrayna ve Gürcistan’ı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.