Bakan Çavuşoğlu, "Ürdün'e ilgi artıyor"

Bakan Çavuşoğlu, "Ürdün'e ilgi artıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’den Ürdün’e Türk vatandaşlarının ilgisi artıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile Dışişleri Bakanı Resmi Konutu’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen ikili görüşmede ilişkilerin tüm boyutuyla ele alındığını belirten Çavuşoğlu, “Ekonomik, eğitim ve kültür gibi alanlarda nasıl adımlar atabileceğimizi değerlendirdik.

İkili ticaret hacmimiz 1 milyar dolara doğru ilerliyor fakat bizim lehimize olan açık da devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Karma Ekonomik Komisyon toplantısının ilkini gerçekleştirerek bu konularda da nasıl adım atabileceğimizi detaylarıyla ele alacağız. Türkiye’den Ürdün’e Türk vatandaşlarının ilgisi artıyor ve aynı şekilde Ürdün’den de Türkiye’yi ziyaret eden kardeşlerimizin sayısı artıyor” diye konuştu.

22.jpg

Ukrayna dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de değerlendirildiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Suriyelilerin Suriye’ye gönüllü ve güvenli dönüşü konusunda birlikte çalışıyoruz. Bu konuda özellikle bakanlar düzeyindeki bir konferansa da Türkiye’de ev sahipliği yapmak istiyoruz. Özellikle Filistin davası ve Kudüs’ün statüsü konusunda görüşlerimiz tamamen örtüşüyor.

Haşimi Hanedanı’nın Kudüs’teki kutsal mekanları himaye rolünü önemsiyoruz ve kuvvetle destekliyoruz. Başta BM, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere uluslararası kuruluşlardaki iş birliğimizi de devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.