Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş AB açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş AB açıklaması

Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Açılması gereken 5 fasıl bazı üyelerin engellemesi nedeniyle açılamamıştır. 18 Mart mutabakatının uygulanması her iki tarafın da yararınadır. 18 Mart mutabakatındaki koşullar yerine getirmeli. 

Türkiye AB'ye aday ülkedir, hedefimiz tam üyelik. Türkiye'yi dışlayan, aday ülke olduğunu inkar eden açıklamaların faydası yoktur. Karşımıza siyasi engeller çıkarılmamalı, bunlar sadece Türkiye'nin değil AB'nin büyümesine, refahına bir engel getiriyor. AB'nin kilitlediği kapıları kendi için açması gerektiğini vurguluyoruz.

Gümrük Birliğinin güncellenmesi her iki tarafın da yararınadır. Güncellenmesi en az Türkiye kadar hemen hemen tüm AB üyesi ülkelerinin yararınadır. Vize serbestisi için 7 kriter kalmıştı, şimdi 6'ya düştü, bu kriterleri de tamamlayarak vize serbestisine geçmiş olacağız

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden terörle mücadelemize daha fazla destek bekliyoruz." 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.