Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Fransa açıklaması! Süreci takip edeceğiz

Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Fransa açıklaması! Süreci takip edeceğiz

Bakan Çavuşoğlu, Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun kapağına taşıdığı ahlaksızlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hukuki sürecin takipçisi olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca Türk Büyükelçi'nin de şimdilik geri çağrılmasının gibi bir durumunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Son günlerde İslam karşıtlığı ve Hz. Muhammed düşmanlığı içeren aşağılık karikatürleriyle Müslümanlara saldıran Charlie Hebdo, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde kapağına taşımıştı.

Bu ahlaksızlığa Türkiye siyasetinden tepkiler yağarken, bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bir değerlendirme geldi. Konuya ilişkin AK Parti grup toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, hukuki sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.

"BİR ZAMANLAR FRANSA"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Charlie Hebdo soruları üzerine yaptığı değerlendirmede, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Jaques Chiarc'ın düşünce ve inanç özgürlüğüne ilişkin açıklamalarını "Bir zamanlar Fransa" tweetiyle belirterek gereken cevabı verdiklerini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu ayrıca hem ulusal hem de uluslararası alanda yürütülecek olan hukuki sürecin de takipçisi olduklarını ifade etti.

TÜRK BÜYÜKELÇİ'NİN GERİ ÇAĞIRILMASI

Mevlüt Çavuşoğlu hukuki olarak yürütülen süreç dışında Türk Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın da Fransa'ya tepki olarak geri çağrılıp, çağrılmamasına ilişkin gelen soruya "Türk büyükelçisinin çağrılamasına gerek yok. Telefonla biz zaten sürekli istişare halindeyiz. Geri çağıracak bir durum yok suanda." yanıtını verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.