Bakan Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar! "İşgal edilen bölgeler geri alınıyor"

Bakan Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar! "İşgal edilen bölgeler geri alınıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ın zulmü ve işgali altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik açıklamalarda bulundu

30 yıllık işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarıldığını Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tüm dünyaya duyurmuştu. Konuyla ilgili olarak kameralar karşısına geçen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev zaferi ilan etmişti. İmzalanan anlaşma ile Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışmasına son verildiği duyuruldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ateşkes için ortak bir bildiri imzalandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise gelişmelere ilişkin önemli ifadeler kullandı. Çavuşoğlu her sefer ateşkesi bozanın Ermenistan olduğunu hatırlatarak, “Her seferinde savaş isteyen Ermenistan’dı. Ermenistan bunun bedelini ağır ödedi. Güçlü Azerbaycan ordusu işgal edilmiş toprakları Ermenistan’ın elinden bir bir aldı. En sonunda Paşinyan ve Ermenistan pes etmek zorunda kaldı. Son günlerde bu girişimler olduğu zaman iletişim halindeydik. Gerek Azerbaycan ve Rusya ile temas içindeydik. Dün gece ateşkes imzalandı 3 ülke arasında, şimdi bunun nasıl gözetleneceği ve denetleneceği konusu var. Biz her zaman Azerbaycan’ın yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız. Bu Azerbaycan için zaferdir. 30 yıldır işgal edilen bölgeler geri alınıyor. 7 rayon bölge ve Karabağ işgal atlındaydı buraların tamamı kardeş Azerbaycan’a teslim edilecek. Azerbaycan ordusu zaten 4 tanesini almıştı. Kelbecer ve Laçin’in Azerbaycan’a iadesi de anlaşmanın içinde var. 15 Kasım’a kadar Kelbecer ve 1 Aralık’a kadar Laçin’in verilmesi netleşmiş oldu” diye konuştu.

"Bunun bedelini ödetirler"

Çavuşoğlu, savaşı başlatanın Ermenistan olduğunu hatırlatarak, “Ermenistan her defasında çatışma hattındaki sivillere ve Azerbaycan güvenlik güçlerine saldırdı. Hem işgalcisin hem de saldırgansın bunun bedelini ödetirler. Güçlü Azerbaycan ordusu ve Azerbaycan halkı gücünü göstermiştir. Bundan sonra desteğimiz tamdır. Bu bir ders olsun inşallah diğer çalışmaları ve gelişmeleri takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.