Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki!

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki!

Yunanistan ile ilişkilerle ilgili olarak silahsızlandırma statüsüne uyulmadığı taktirde adaların egemenliğinin tartışmaya açılacağını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu NATO müttefikliğine de sığmayan bir hareket." dedi.

Yunanistan ile ilişkilerle ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile ilişkilerle ilgili olarak silahsızlandırma statüsüne uyulmadığı taktirde adaların egemenliğinin tartışmaya açılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın, Miçotakis'le yediği yemekten sonra Yunanistan'ın tavrı şaşırtıcı değil aslında ama bu kadar yoğun bir Türkiye karşıtlığının sebebi olmalı. Hem yemekte sorunlarımızı aramızda çözelim diyeceksin hem de gidip her platformda Türkiye karşıtlığı yapacaksın. Bu NATO müttefikliğine de sığmayan bir hareket.

Yunanistan'ın agresif olmasının sebebi nedir? Yunanistan 1923 Lozan, 1947 Paris Anlaşması'yla silahlandırmama koşuluyla kendisine verilen adaların statüsünü ihlal etmesi ve bizim bunu gündeme getirmemiz. Biz BM'ye iki tane mektup yazdık. Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır. Bu kadar açık ve net. Anlaşmalara uyacaksın. Bizim gönderdiğimiz mektuplara hukuki çerçevede cevap veremediği için agresifleşiyorlar. Bizim yazdığımız mektuplar durumu hukuki çerçevede açıklıyor. Yunanistan'daki siyasetçilerin bir kompleksi var. Her gün Türkiye'ye saldırmazsa halkı memnun edemeyeceklerini düşünüyorlar. Yunanistan'daki siyasetçiler kompleks içindeler, bu aslında aşağılık kompleksinin açıklaması. Bizim böyle bir derdimiz yok.

368313-814x458.jpg

Yunanistan'ın düştüğü durum içler acısı. Bir şeyi çok iyi başarıyorlar. En haksız durumda bile, ne kadar haklı olduğunu anlatma ve ağlamada çok başarılıdırlar. Birden gelip yüzünüze sarılırlar, ederler, arkanızı döndüğünüz zaman nefret, kin, yalan, iftira... Bunlar siyasetçilere yakışan şeyler değil. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. Bu ihlali sonlardırmazsa adaların egemenliği tartışılır, bu kadar söylüyoruz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.