Bakan Dönmez: Enerji altyapılarımızda ciddi hasarlar var

Bakan Dönmez: Enerji altyapılarımızda ciddi hasarlar var

Depremden kaynaklı olarak enerji altyapısında ciddi hasarların olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Doğal gaz ve enerjiyi mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamada bulundu.

5a4c7196-ed74-44bc-bf93-99301f27d118-001.jpg

Depremden kaynaklı olarak enerji altyapısında ciddi hasarların olduğunu belirten Dönmez, "Hastane, aş evi, fırın gibi tesislerde doğal gaz ve enerjiyi mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız" dedi.

kahramanmaras-merkezli-7-4-buyuklugunde-deprem-5-bolge-sallandi-cok-sayida-ilde-yikim-var-4490-dhaphoto3-680x365-c-002.jpg

Dönmez'in konuya ilişkin açıklamasında "Enerji altyapılarımızda ciddi hasarlar var. Gerek elektrik iletim hatlarında gerekse doğalgaz iletim hatlarında ve dağıtım hatlarında hasarlar var. En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğal gaz iletim hattında kopma meydana geldi. Bu hat Maraş başta olmak üzere, Gaziantep, Hatay ve Kilis’e doğal gaz taşıyan ana iletim hattımız. İllerimizde kesintiler yaşanabilir. TEİAŞ’a ait 30 trafoda hasar söz konusu. Bir kısmında ağır hasar olan yerlerimiz de var. Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettik. Hastane, aş evi, fırın gibi tesislerde doğal gaz ve enerjiyi mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız" dedi.

aw821274-05-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.