Bakan Eroğlu'na esnafın sorunları anlatıldı

Bakan Eroğlu'na esnafın sorunları anlatıldı

İzmir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne de ziyaret gerçekleştirdi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Milletvekili Necip Kalkan ile AK Parti il başkanı Bülent Delican’ın da bulundukları ziyaretde, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun yanısıra Birlik yöneticileri ve çok sayıda oda başkanı da hazır bulundu.


Samimi bir atmosferde geçen görüşmede esnaf sanatkarların güncel sorunlarını ve çözüm yolunda yapılabilecekleri aktaran İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, sosyal güvenlikten ulaşıma, eğitimden hipermarketlere kadar üyelerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.


Mutlu satır başları ile şunları söyledi: ‘Hükümet pek çok sorunumuza çareler üretti. Bunun için kesimim adına teşekkür ederim. Ancak hali hazırda mevcut bazı sorunlarımız bulunmakta.


 Örneğin, uzun süredir çıkarılmasını beklediğimiz AVM’lere ilişkin yasa yürürlüğe girmiştir ancak burada güncellenmesi gereken konular bulunmaktadır.  Yasada esnaf  sanatkara AVM’lerde yer verilmesini öngören madde bulunuyor  ancak üyelerimizin döviz üzerinden kira ödenen bu mekanlarda yer alma şansı yok. Açılış kapanış saatlerini Valilik düzenler deniyor ama buna rağmen açılış kapanış saatleri henüz düzenlenemedi. İzmir’in 4 girişi var, 4 girişini de büyük mağazalar kuşatmış.

 

Büyük mağazalar olmasın demiyoruz. Ancak şehir içlerinden ziyade şehir dışına kurulmaları gerekiyor. Dolayısıyla kanunun günün şartlarına göre yeniden revize edilmesine ihtiyaç var
Sosyal Güvenlik alanında önemli adımlar atıldı. Buna rağmen sosyal güvenlik alanında sorunlar yaşıyoruz. Sosyal Güvenliği tek bir çatı altında topladık ancak burada bir eşitsizlik var. Sigortalı çalışan adam 7 bin 200 iş gününde, üyelerimiz ise 9 bin iş gününde emekli oluyor.


Ulaşımda engelli rampalarının yapımı küçük esnaf yerine üretici büyük firmalar tarafından üstlenilmeli. Emlakçıların ve oto galericilerinin de yasal beklentileri var. ‘
 

Esnaf çocuğuyum
 

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Başkan Mutlu’nun taleplerini haklı bulduğunu söyleyerek Ankara’da ilgili bakanlıklara sorunları ileteceğini ve takipçisi olacağı ifade etti.


Bakan Eroğlu’nun, esnaf kesimi ile bakanlığın il teşkilatı arasında yapılabilecek işbirliklerinin kente önemli katkılar getireceğine dikkat çekmesi üzerine söz alan Başkan Mutlu, Tire, Ödemiş, Bergama gibi kırsal bölgelerdeki esnaf teşkilatı ile il müdürlüğünün yetkililerini periyodik toplantılarla bir araya getirebileceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.