Bakan Ersoy: Kültür Yolu Festivalleri yaygınlaşacak

Bakan Ersoy: Kültür Yolu Festivalleri yaygınlaşacak

Türkiye Kültür Yolları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.

16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da düzenlenecek festivallerde, sanattan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara herkesin kendi beğenisine ve ilgisine uygun 3 bin ’den fazla etkinlik, 15 bine yakın sanatçı ile Türkiye, kültür ve sanata doyacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kültür sanat coşkumuzu bu 5 şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Bu şehirlerimize gelecek yıl nisanda İzmir’imizi de ekleyeceğiz. Ayrıca Adana Portakal Çiçeği Karnavalını da Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alacağız. Adana’mızdaki bu güzel festivali, daha iyi noktalara el birliği ile taşıyacağız. Aklımızda farklı şehirlerimiz de var. Bu arada festivallerin sürelerini, komşu illerden gelebilecek vatandaşlarımızın da etkinliklerimize katılabilmesini sağlayabilmek için özellikle uzun tuttuk” dedi.

mehmet-nuri-ersoy-002.jpg

“BİRÇOK ÜLKEDEN, ALANINDA USTA SANATÇILARI İZLEME İMKANI BULACAĞIZ”

Bu etkinliğin turizme de katkısı olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, “Bu yıl, 22-30 Eylül tarihlerinde Konya’da 19’uncusu düzenlenecek ve uluslararası müzik camiasında özel bir yere sahip olan Konya Mistik Müzik Festivali’nde İspanya, Almanya, Hindistan, Mısır, Azerbaycan, Özbekistan, İran ve Türkiye’den alanında usta sanatçıları izleme imkanı bulacağız. Festivallerimiz kapsamında ücretli etkinliklerimiz de olacak ama etkinliklerin çoğu tamamen ücretsiz ve halka açık. Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak. Bu hedefimiz, 2023 turizm stratejilerimizle de örtüşüyor çünkü turizmde de hedefimiz, bu yıl olduğu gibi ‘giderek artan sayılara’ ve kaliteye ulaşmak. Evet, ülkemiz doğal güzelliklerle dolu, turistler için çok cazip beldelere sahip bir ülke ancak kültürden, gastronomiye kadar birçok çeşitli cazibe alanları da yaratmalıyız ki bu büyük hedeflerimize rahatça ulaşabilelim. Kültür alanında da olağanüstü varlıklara sahibiz, yeter ki bunların tanıtımını en iyi şekilde yapabilelim. Şehirlerimizi marka yapmak istiyorsak, turizmde rekabetçi olmak istiyorsak, rakip ülkelerden ayrışmak istiyorsak bunu arkeolojik değerlerimizle, kültürel özelliklerimizle, gastronomi alanındaki farklılıklarımızla yapabiliriz. Biz buna bütün yüreğimizle inanıyoruz ve Türkiye Kültür Yolu Festivalleri gibi tüm toplumu kucaklayan kültür sanat etkinlerinin bu yolda çok önemli katkılar sağladığının farkındayız.
Herkesin festival coşkusuna ortak olması ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması hepimize mutluluk veriyor. Burada bir parantez açmak istiyorum. Festivallerimizde sivil toplum kuruluşları, özel sanat kuruluşları, kültür sanat kurumları da etkinlikleri ve sanatçıları ile yer alıyor. Herkesin festival coşkusuna ortak olması ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması hepimize mutluluk veriyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.