Bakan Gül: Kanunlar, hak ve özgürlükleri korumak için var

Bakan Gül: Kanunlar, hak ve özgürlükleri korumak için var

Uluslararası Yaklaşımlar Işığında Türkiye’de 16. Yılında Denetimli Serbestlik Sistemi ve Gelecek Vizyonu Çalıştayı’nda konuşan Bakan Gül, “Kanunlar, insanlığın hak ve özgürlüklerini korumak için vardır” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Yaklaşımlar Işığında Türkiye’de 16. Yılında Denetimli Serbestlik Sistemi ve Gelecek Vizyonu Çalıştayı’na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Kanunlar, insanlığın hak ve özgürlüklerini korumak için vardır. Ceza adaletinin infaz aşamasındaki amacımız hükümlünün iyileşmesi ve bu suretle topluma yeniden kazandırılmasıdır. Bunu için iki temel yaklaşım bir eğitim bir de adalet çok önemli bir misyona sahiptir. Eğitim aklın adalet de vicdanın terazisidir. Bu ikisinin şaşmaması lazım. Bu kavramlar aynı zamanda aklın ve vicdanın da pusulalarıdır. Eğitim suçu önceleyecek en önemli araç, elimizdeki en büyük güçtür. Bu çerçevede ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerimizde eğitim öğretim ve meslek edindirme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Son 3 yılda ceza infaz kurumlarına 14 bin 345 hükümlünün okuma yazma öğrendiğini hatırlatan Bakan Gül, faaliyete geçirilen mesleki eğitim merkezlerinin de önümüzdeki yıllarda sayısının arttırılacağını söyledi.

650x344-son-dakika-adalet-bakani-abdulhamit-gulden-yargida-reform-hazirligi-ile-ilgili-flas-aciklama-1605166852455.jpg

“Ülke genelinde yaklaşık 2 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi”

Denetimli serbestlikle açığa ayrılmış hükümlülerin cezaevi dışında başka bir kurumda çalışarak cezasını infaz edebileceğini hatırlatan Bakan Gül, "Adalet ormanı adıyla toplam 429 ağaçlandırma sahası oluşturulmuştur. Ülke genelinde yaklaşık 2 milyon fidan dikimi 3 milyon 223 bin fidan bakımı gerçekleştirilmiştir. Özellikle yine yapmış olduğumuz düzenlemeyle birlikte artık cezaevi dışında denetimli serbestliğe açığa ayrılmış hükümlülerinde ceza evi dışında başka bir kamu kuruluşunda çalışarak o kurumların tesislerinde yine cezalarını infaz edebilecekleri yönünde düzenleme yapıldı. Böylece hükümlüler sosyal sorumluk faaliyetlerini üstlenerek toplumsal konulara destek sağlayabilecekleri bir takım imkanlara sahip olacaklar" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.