Bakan Koca, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Bakan Koca, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Gazze’deki kanser hastası çocuklar için mevkidaşı Khaled Abdel Ghaffar ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personeli ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecek" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’deki kanser hastası çocuklar için Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştü.

Görüşme sonrası, sosyal medya hesabından Gazze’deki kanser hastası çocukların tedavisi ile ilgili paylaşım yapan Bakan Koca, “Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere Refah Sınır Kapısı'ndan ilk etapta Mısır'ın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş Hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz. Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personeli ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler. İkinci etapta ise durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilmesi planlanacak. Gazzeli hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak, üç ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibat kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur” dedi.

aw072574-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.