Bakan Koca'dan önemli açıklamalar

Bakan Koca'dan önemli açıklamalar

3. doz uygulamayı geciktirmeden yaparak koruma seviyemizi yükseltmemiz gerektiğidir” dedi.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantımızda aşı etkililiği analizimizin sonuçlarını, okullarda alınacak tedbirleri, aşı programımızı ve uyulması gereken tedbirleri ele alan bir toplantı gerçekleştirdik. Bilim Kurulumuz okullarımızın güvenle açılması için gereken tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladı. Bu hazırlığı Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığımızla istişare ederek uygulamaya hazır hale getireceğiz.

3526936.jpg

Bakan Koca, “Salgın hastalığı gündemimizden çıkarmalıyız. Ancak bunu hastalığı yok sayarak, salgını bitti kabul ederek yapamayız. Salgının farkında ve tedbirlere uyarak bunu yapmalıyız. Hiç bir vatandaşımız kapalı bir ortamda maskesiz hareket etmemeli. 2 metrelik sosyal mesafeye azami dikkat göstermeli.

Maske, mesafe ve temizlik prensiplerimize harfiyen uymalı. Salgın bitmiş virüs yok olmuş değil. Korkmayın ama tedbiri elden bırakmayın. Virüse yiğitlik yapmaya ise asla yanaşmayın” şeklinde konuştu.31 milyon aşılı vatandaşın incelenmesi sonucu aşı etkililiği ile ilgili bir çalışma yapıldığını ve ön sonuçların paylaşıldığını hatırlatan Bakan Koca, bu çalışmanın tamamlandığını söyledi.Bakan Koca, "Sizleri ön sonuçlar hakkında bilgilendirirken ilk verilere göre 3 doz inaktif aşının en iyi korumayı sağladığını paylaşmıştım. Çalışma sonuçlanınca anlaşıldı ki 3 doz inaktif aşı ile 2 doz inaktif ve bir doz mRNA aşısı yapılmış kişiler benzer oranda korunuyor. Bunun yanında 3 doz aşı olmuş kişiler iki doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.